Инициативи

Начало | Инициативи | „Зелено училище на Бунарджика”

„Зелено училище на Бунарджика”

Аз детето | 2013-08-17

„Зелено училище на Бунарджика”

Второто издание на „Зелено училище на Бунарджика” пристига с провокация към децата да достигнат до ползите от пестеливостта, повторната употреба и претворяването. Този път поканата е не само към малките, но и към учениците от 10 до 18 години, за които организаторите са подготвили специална вдъхновяваща беседа с био подарък.

Зеленото училище на Бунарджика в Пловдив ще се проведе на 18 август 2013 г., от 10:00 до 18:00 ч., като всички занимания са безплатни.

Програма:
10:00 до 12:00 ч., парка на Бунарджика, чешмичката до паркинга на Търговската гимназия - Моделиране и рисуване на забавни играчки, вази и саксии от пластмасови бутилки. Всяко дете, което иска да участва, трябва да носи до 3 пластмасови бутилки без ограничение за обема и формата им. По желание може да се носят мидички.
Водещи: Юлия Николова и Елена Демирева, валдорфски педагози.

11:00 до 13:00 ч., парка на Бунарджика, тревната площ в дясно над паметника на Васил Левски – Младежка беседа на тревата на тема „Младежкият поглед върху устойчивия начин на живот”. Целта е учениците на възраст от 10 до 18 години да се мотивират да се променят и създадат едно по-устойчиво бъдеще. Всеки участник в беседата ще получи специален подарък - органична тениска на „Органично.ком”.
Лектор: Гергана Даскалова, стуентка в The University of Edinburgh по специалност „Ecological and Environmental Sciences”.

12:00 до 14:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Изработване и украсяване на абажури от канап.
Водещи: Юлия Николова и Елена Демирева, валдорфски педагози.

14:00 до 16:00 ч. - Обедна почивка.

16:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Работилница за бижута и аксесоари от глина и солено тесто.
Водещ: Силвия Ангелова от „Силисто Арт”.

16:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Творческа работилница за играчки от ролки тоалетна хартия и коркови тапи. Участниците трябва да носят не повече от 5 празни ролки от тоалетна и/или домакинска хартия и 5 коркови тапи.
Водещ: Диана Миленкова, валдорфски педагог.

16:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Изработване и украсяване на ароматни парцалени играчки против молци с био лавандула. Тези играчки не само ще забавляват децата и ще прогонват молците, но и чрез използвания билков пълнеж ще действат успокояващо и имунностимулиращо.

10:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката – Безплатен пазар „Айляк бутик” за детски играчки и дрехи, без размяна и без пари. Децата могат да донесат от вкъщи всички ненужни вещи и да ги оставят на определеното за целта място в парка, за да ги вземе друго дете, което би им се зарадвало. По същия начин, всяко дете може да вземе това, което му е нужно, от донесените вещи.

Източник: kolonkata.info



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град