игри за навън

Начало | игри за навън | Забавна лятна цапаница, която става на картина

Забавна лятна цапаница, която става на картина

Аз детето | 2021-06-17

Забавна лятна цапаница, която става на картина

Ако търсите нещо забавно, интересно и творческо, то сте попаднали на правилното място. Днес ще ви предложим една творческо-весела игра, която освен спомена за хубаво прекарано време, ще ви остави и оригинална картина, сътворена изцяло от вашите ръце. Сигурни сме, че ще ви хареса да гледате как боята се разплисква и образува картина, а и малко цапаница, но всеки знае, че понякога е приятно да се нацапаш. Стига повече думи, нямаме време, нека просто започваме.

За тази весела картина ще ви трябват:
балони
тубички с боя, най-добре ще е такава, която може да се мие за всеки случай
помпа за надуване на балони
стрелички от дартс
тиксо
голямо платно за рисуване

Какво се прави:

Първото, което ви съветваме преди да започнете да рисувате е да извършите цялата работа навън. Нали точно и затова ви предлагаме тази идея през лятото, защото иначе вкъщи може да стане лека цветна катастрофа. Така че пригответе си всички неща и излезте навън.

Намерете най-подходящото място за рисуване, ние ви предлагаме на двора или в парка, някъде, където има дърво и хубава зелена тревичка. След това закачете платното си на дървото и го оставете така. Обикновено големите платна за рисуване си имат специална кукичка, но дори и да го залепите с тиксо пак ще стане. Поне от третия опит със сигурност.

След това вземете балоните и един по един ги напълнете с различна по цвят боя. След това с помпата внимателно ги надуйте, но не докрай, колкото да има и въздух, за да можете да ги спукате след това. Когато всички балони са готови ги залепете с тиксо за платното за рисуване на различни места по ваша преценка. Вече сигурно и сами се досещате, че трябва да ги залепите за отворчето, а нали го завързахте след като ги напомпахте с въздух? Отлично. Сега просто се отдалечете и веселбата започва!

Пукайте балоните със стреличките за дартс или дори с химикалка и молив, опитахме и пак става. Гледайте как боята се разплисква навсякъде и каква красива картина се получава. Истински шедьовър! Знаете ли, че всъщност вие в момента нарисувахте една картина в стил експресионизъм! Експресионизмът е направление в германското изкуство от 1905 г., когато се основава групата „Мост“ (на немски: Die Brucke) в Дрезден(1905-1913), водена от германския художник Ернст Лудвиг Кирхнер, до 20-те години на 20 век. Експресионизмът се стреми към засилване на изразителността, като за целта използва опростяване на формата чак до деформация, силни цветови контрасти и дистанциране от вида на обекта. Като предшественици на експресионизма са сочени Винсент ван Гог и Едвард Мунк, както и Пол Гоген и Пол Сезан.

Сигурни сме, че сега вече ще искате и да закачите картината си в рамка, която освен да краси дома, ще ви напомня и за едно прекрасно щуро лято!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град