малък готвач

Начало | малък готвач | За препечени филийки и сладкиши – апетитно и интересно ягодово масло

За препечени филийки и сладкиши – апетитно и интересно ягодово масло

Аз детето | 2022-07-08

За препечени филийки и сладкиши – апетитно и интересно ягодово масло

Бъдете креативни и опитайте това лесно ягодово масло за още по-интересен вкус на сладки сандвичи, кекс, курабийки, палачинки или дори овесени ядки! Каквото и да решите, тази богата ягодова и интересна рецепта ще бъде хит в семейството. Приготвянето на домашно ягодово масло започва само с няколко основни съставки, малко по-трудно е, но усилието ще си струва!

Ще ви трябват:

  • половин бучка краве масло
  • 200 г ягоди
  • 2 супени лъжици пудра захар

Приготвя се по следния начин:

Намерете дълбока купа и сложете в нея маслото. Оставете го да омекне за около половин час! През това време измийте добре ягодите, махнете дръжките, поставете ги в друга купа и ги намачкайте хубаво с вилица. Не е нужно да са на пюре, даже ако останат малки парченца ще е по-вкусно.

След това най-добре с помощта на миксер разбъркайте маслото на средна степен, докато стане пухкаво. Към него добавете намачканите ягоди, пудра захарта и отново разбъркайте за около още 5 минути.

Това е! Сега можете да го използвате за направата на кекс, палачинки, за препечени филийки и дори да слагате малко в овесената каша. Можете да го съхранявате в хладилник до 10 дни, извадете от хладилника около 15 минути преди да го ползвате, за да омекне леко.

По идея на spendwithpennies.com

С ягоди можете да си направите още:
Вкусно сладко от ягоди с чия – интересна рецепта, която ще впечатли дори баба ви
Ароматна овесена каша с малини и ягоди
Освежаваща ягодова газирана напитка по домашна рецепта



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град