любопитно

Начало | любопитно | За малко по-добро настроение следвайте съветите на блогър номер едно в България

За малко по-добро настроение следвайте съветите на блогър номер едно в България

Аз детето | 2020-03-16

За малко по-добро настроение следвайте съветите на блогър номер едно в България

Здравейте, приятели! Пише ви Ч.Т. а.к.а. Снежка. Знаете, че рядко ви досаждам, но днес реших да се включа в културно-информационния блок на котката ми. Ами ето, заживяхме и ние в интересни времена! С оглед създалото се положение, след като вече започваме да усещаме тежестта на короната, искам да ви споделя някои мои мисли по темата:
 
1. И НАЙ-ВАЖНО! Затворете очи и осъзнайте факта, че КЪМ НАС НЕ ЛЕТИ МЕТЕОРИТ със скорост десет светлинни години в секунда, който ще ни изтрие от лицето на Земята поради многочисленост и лош характер, а идва грипна епидемия. Та, нека се държим като по време на епидемия, а не на армагедон. То и Венеция потъва откакто се помним. Не ле? Още си спомням как почти се разревах, когато го чух за първи път, но ето, че още си е там точно такава, каквато винаги е била.
 
2. Нещо, което вече всички знаем наизуст: мийте и дезинфекцирайте ръцете си, не прегръщайте и целувайте непознати, не си пипайте лицето, кашляйте в лакътя си, стойте далеч от болни хора и от тълпи, СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ ВЪЗМОЖНО НАЙ-МНОГО. Наистина, въдворете се за известно време. Важно е. Не може да очакваме чудеса от медицината и правителството и в същото време да продължим да живеем както досега. Промяната не винаги е лошо нещо. За едни тя ще се състои в откритието, че да си миеш ръцете не е чак толкова скверно деяние, а други може и да открият най-случайно формулата на вечния двигател, докато скучаят в хола си. Пожелавам успех на всички!
 
3. Не четете наред всичко в нета. Така се задръствате с ненужна и невярна информация, от която ставате тревожни и тъжни. ЧЕТЕТЕ САМО ОФИЦИАЛНИ МЕДИИ И СТАТИСТИКИ. Не слушайте също какво говорят за коронавируса известни личности. Няма значение какво казал еди-кой си актьор или футболист. Няма значение какво мисли по въпроса котаракът Румен, освен ако междувременно не е станал вирусолог. Четете само мнения на доказани специалисти. Ако ви остане време след това - и на интелигентни неспециалисти. Добрият стил действа ободрително и връща вярата в цивилизацията, а в момента разчитаме основно на нея.
 
4. Грижете се за себе си и близките си. Знаете – лека храна, витамин Д, витамин С, селен, бла бла бла.. пийте течности, алкохол - умерено. Противно на желанията ни, ракията няма да ни направи безсмъртни. По-скоро докато организмът ни се справя със щетите от снощи, съществува по-голяма вероятност да пропусне да унищожи някой новодошъл вирус. Поддържайте духа си висок с танци в домашна обстановка. Правете гимнастика. Въобще поддържайте духа си висок по всякакъв начин, който работи за вас. ЗАПАЗЕТЕ ДУХ, СТИЛ И ДОСТОЙНСТВО И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ОКОЛООЧНИЯ КОНТУР!
 
5. Това го знаете, ама пак да кажа. Не се презапасявайте с храни и лекарства. Първо, защото МАГАЗИНИТЕ НЯМА ДА ЗАТВОРЯТ и второ, защото ако изкупим всичкото ацеце от аптеките, болните в момента няма да има с какво да се излекуват. Няма починали от глад от началото на кризата! Правете си списъци и пазарувайте веднъж на няколко дни. Не ходете до магазина всеки път, когато ви се дояде нутела, а ви е свършила. Ще надебелеете, бе! Луди ли сте!
 
6. Избягвайте големите супермаркети. ПАЗАРУВАЙТЕ ОТ МАЛКИ КВАРТАЛНИ МАГАЗИНЧЕТА, където човекопотокът е в пъти по-малък, а оттам и шансът да се заразите. Освен това рецесията, която идва със ситуацията, ще се отрази най-много на малкия и среден бизнес. Подпомагайте го винаги, когато можете. Той е важен по много причини. Печалбите на големите вериги завършват в сметките на милионери. Печалбите на кварталните магазинчета изхранват семейства, с които се разминаваме по улицата.
 
7. И СЪЩО НАЙ-ВАЖНО! Както и да се развие тази история, тя ще приключи. Всички истории приключват рано или късно. КОРОНАТА ЩЕ ПАДНЕ. И тогава ще можем да се радваме на живота както намерим за добре. Аз лично мисля да започна да организирам екскурзии до Рим за достопочтени госпожи, където да целуваме с език нищо неподозиращи италиански карабинери. Също планирам групово бъркане в носа пред народния, спане по пейки, ядене от дюнера на другарчето с ръце и пиене от бирата мО, когато не гледа! Прегръдки и целувки ще има на корем! Може също направо да си взема отпуска и да спя под открито небе, да пия вода от локви, да продам котките на търг и с парите да вдигна скандално парти в някой клуб. Въобще ще настане такъв живот, че само си викам дано!
Идеи имам много, но ще почакат. Толкова много неща в живота си сме отложили. Този път поне е за добро. Търпение мо е мяуката!
 
ВИМЕТО НА ОФЦА, БЯС ТИ ТЕНИЯ ЗА КОРОНАВИРУСА!! АНИМ!!1
 


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град