новини детски

Начало | новини детски | Връчиха грамотите на финалистите от конкурса "Млади таланти"

Връчиха грамотите на финалистите от конкурса "Млади таланти"

Аз детето | 2008-07-07

Министърът на образованието и науката връчи в МОН грамоти на финалистите от Националния конкурс "Млади таланти" 2008 година.

В конкурса, който се организира от Министерството на образованието и науката за десети пореден път, са участвали ученици и студенти от първи курс с научни или иновационни проекти в областта на естествените и социалните науки, както и в информационните и комуникационните технологии.
Първо място печели Александър Коларски, ученик от Природоматематическата гимназия в Монтана, създал онлайн електронен сборник Pascal. Той получи грамота и право да участва в Европейския конкурс за млади таланти, който ще се състои в Дания през септември тази година. Второто място заемат Иван Пенчев и Момчил Константинов от десети клас в Софийската математическа гимназия. Те се представят с математически проект за доказване на неразложимост.
Учениците получиха грамоти и участие в младежко състезание в Унгария, което ще се състои от 13 до 20 юли. На трето място е Христо Георгиев, ученик от 11-ти клас в Природоматематическата гимназия в Гоце Делчев, създал обучителна система по химия за седми и осми клас. Той също получи грамота и право на участие в конкурса в Дания. По информация на БТА

Коментари
4 коментара

Дияна Коджаманова, 8 г.,

Публикувано на 07.07.2008

Страхотен сайт. Това по-точно е най-най-хубавия сайт който съм виждала през живота си и в този сайт са най-най-най-хубавите игри на света и моля ви много ви се моля аз да сам победителката.

Мария Петкова, 12 г.,

Публикувано на 08.07.2008

Яко е това нещо.

Преслав Апостолов, 11 г.,

Публикувано на 08.07.2008

Да, наистина това е много готин сайт и много интересни новини се пускат тука и се надявам нашите български представители да спечелят колкото се може по-добро място (:

Ива Мицина, 10 г.,

Публикувано на 15.07.2008

Как сте бе, хорица?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град