фокуси

Начало | фокуси | Вълшебната свещ, която и вода не може да угаси!

Вълшебната свещ, която и вода не може да угаси!

Аз детето | 2019-11-25

Вълшебната свещ, която и вода не може да угаси!

Вярвате ли, че съществува такава свещ, която дори и потопена в шише с вода продължава да гори? Това май звучи невъзможно! Точно така си е! Но с един лек и интересен фокус можете да го превърнете в реалност или поне донякъде... Вие определено няма да се изненадате, защото ще знаете какъв е номерът, но пък този на когото показвате ще бъде наистина впечатлен. Все пак знаем, че водата гаси огъня... но не и този път. Не и във вашия фокус. Тук свещта продължава да гори, колкото и вода да добавяте към съда! Искате ли да разберете как да направите този прост, но впечатляващ фокус? Четете тогава, защото е наистина лесно!

Първо трябва да знаете, че в този фокус няма никаква магия – всичко си е чисто и просто ловък номер, но нали това е магията на фокусите. Второ е хубаво да го направите на равна повърхност като маса или бюро. Е, това е... А да, ще ви трябват и свещ, по възможност от онези обикновените дълги и тънки, а също и шише (буркан), което да е горе-долу с дължината на свещта. За фокуса не трябва почти никаква друга подготовка. Но какво се прави тогава ли? Лесно е!

Просто поставете свещта на масата и я залепете, но трябва да е здраво закрепена и да не пада иначе целият фокус ще се провали. После поставете шишето (буркана) пред свещта, така че тя все едно е в него. За да получите този ефект нека свещта да изглежда така сякаш е по средата на бутилката. След това извикайте и тези, които ще наблюдават фокуса. Трябва да застанат пред бутилката. После обяснете накратко как ще напълните шишето (буркана) с вода, свещта ще остане запалена. За по-голям ефект можете да кажете и някое магическо заклинание. Забравихме май... нещо важно... ще ви трябва и кана пълна с вода.

После фокусът започва! Бавно сипвате водата в бутилката, но след като не знаете какъв е номерът, изглежда така сякаш свещта е в бутилката и не се гаси от водата. Както ви казахме – просто, но ефектно!



Коментари
1 коментар

Ева , 9 г.,

Публикувано на 24.07.2023

Много е странно много е странен този фокус и удивителен много ми харесва продължавайте все така да правите удивителни фокуси.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град