важните неща

Начало | важните неща | Училището е нещо като рай

Училището е нещо като рай

Пламен Карапейков | 2014-10-26

Какво е училище? Училище е дума, която не може да се обясни, то е нещо като рай. Когато ходим там, сърцето ми започва да тупти много силно от радост и вълнение, защото знам, че ни очакват много игри и учение. Когато започваме часовете всички нямаме търпение да влезне учителят и да започне урока. Трудно ми е да обясня какво означава ”училище” , то ни е като втори дом. Който не обича училището, значи не знае какво е живот. На тези, които стъпват в първи клас, когато прекрачат прага на училището за първи път, те се страхуват, не знаят какво ги очаква, но когато се престрашат и влезнат, виждат, че няма нищо страшно, даже ще им е забавно… и така се забавляват чак до 12-ти клас. А нашите учители са толкова добри…С тях училището е още по-приятно и забавно.

То е прекрасно. В него можеш да откриеш себе си, да разбереш към кой учебен предмет са насочени твоите интереси, а след това да ги доразвиваш.

В училището  можеш да откриеш нови приятели, а знаем, че приятелите от училище са най-важните. Може пък тези приятели да останат за цял живот… Учителите са ни като втори родители, а съучениците като второ семейство. Когато настъпят почивните дни, ние нямаме търпение отново да бъде учебен ден. Когато свърши денят, чакаме с нетърпение следващия.

Но в живота всяко хубаво нещо има своя край…. Така и ние, когато завършим 12–ти клас, ще се разделим с учителите, с приятелите, но не и със спомените. Те ще останат в сърцата ни завинаги. Често се питам: „Какво ли ще  ни бъде изражението, когато завършим 12-ти клас?” Ще гледаме училището с усмивка и ще си спомняме всеки един отминал прекрасен момент.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град