любопитно

Начало | любопитно | Училище на колела

Училище на колела

Християн Ночев | 2011-11-02

Искам да има училище на колела. В него ще учат всички деца от първи до дванадесети клас. Ще бъде весело и интересно, защото всичко ще се учи в движение.
Най-отпред ще бъде директорът, който ще управлява училището на колела. След него ще бъдат учителите, които ще учат децата. А класните стаи ще са разположени в шестетажен автобус – по два класа на етаж. През цялото време учениците ще учат по всички учебни предмети.

В час по география учениците ще могат да разглеждат континентите, географските обекти. Занимателно ще бъде да се срещат с различни хора от планетата Земя. В час по история ще посещават различни исторически забележителности. Ще научат невероятни неща от миналото и историята на България. В час по математика ще решават задачи от движение. Колко км са пропътували? С каква скорост са се движели? За колко часа са отишли до някой град? На място могат да измерят колко е висока Наклонената кула в Пиза. В час по български език ще отидат в най-отдалечените точки на България, за да чуят странните диалекти, на които говорят хората в нашата страна.
Учениците ще трупат впечатления от красотата на Родината, за да я опишат в своите съчинения. В часа по човек и природа ще достигнат до някой загасващ вулкан, за да усетят газовете, които изригват от него. Ще видят водопади, буйни реки и безкрайни морета по пътя си. Ще се докоснат до солената вода на Мъртво море и високите Хималаи.
В часовете по английски език ще посетят Англия, за да научат английски език писмено и говоримо. Ще разговарят със свои връстници от другите европейски страни. В час по физическо възпитание ще поплуват в океана, ще карат сърф. А когато са в планината ще карат ски и сноуборд. В часа по музика ще слушат световноизвестни изпълнители и музиканти. А в часа по изобразително изкуство ще разгледат най-големите художествени галерии в света. Ще рисуват красиви пейзажи и портрети на щастливи и усмихнати хора.
С училището на колела учениците ще научават много интересни неща за света...

Участва в конкурса "Училището на моите мечти"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град