игри за навън

Начало | игри за навън | Тичай, лудей и с животинска гоненица се смей!

Тичай, лудей и с животинска гоненица се смей!

Аз детето | 2019-03-18

Тичай, лудей и с животинска гоненица се смей!

Какво бихте си помислили ако ви кажем, че още сега ако се уговорите с група приятели и излезете в близкия парк или детска площадка, можете да видите как лъв тича и се смее, докато едно кенгуру го гони. По всяка вероятност предполагате, че говорим глупости и това е невъзможно в нито един свят. Освен в този на въображението и веселите игри... Всъщност лъвът или кенгуруто ще сте вие и макар да не приличате на тези животни, гарантираме, че ще се смеете и ще се веселите. Как ли? С нашата животинска гоненица. Времето навън е повече от прекрасно, така че е подходящо да обуете най-удобните си обувки и да се приготвите за лудо тичане, смях и една интересна игра!

Правилата ѝ са много лесни, почти като класическата гоненица, но с малко промени, за да е различно и още по-забавно. Първо ще трябва да сте поне 6 деца, за да стане наистина весело, но не се съмняваме, че лесно ще се съберете. Дори и да отидете сами в парка и да предложите на децата наоколо, не се съмняваме, че веднага ще се съгласят. Пък и така лесно ще си намерите още нови приятели, нали? Ще ви трябват и 4 различни нещица, за да маркирате зоните на обитание на животните. Това може да са обръчи, пръчки, тебешир!

Така с някое от тези неща отделете 4 сравнително големи полета. Това ще са местообитанията на различните животни. Можете дори да отпечатате снимка на всяко от животните, за да етикетирате съответните области или просто да ги напишете на листчета, които да закрепите. Или пък да запомните – не е трудно. После изберете един от вас, който ще е гледача, а останалите от вас да са различните животни. Трябва да се разпределите така, че да има по две животни за всяка от 4-те области, ако сте повече играчи или по едно ако сте по-малко.

Трябва също така да знаете как ходи всяко животно. Така например ако сте кенгуру ще подскачате, ако сте леопард ще тичате бързо, ако сте папагал ще ходите бавно, а ако сте мечка ще ходите на четири крака. Разбира се животните можете да си изберете и сами. А сега и забавната част. Всяко „животно“ се движи по цялото поле по определения начин и се опитва да избяга от гледача. Ако бъде хванато, то трябва да се върне в своята си област и да чака другото „животно“ от неговия вид да го освободи. Нямате си и представа колко забавно става веднага щом е започнала играта. Пада истински смях и забавно тичане. Целта на гледача е да хване всички и да ги върне в областите им.

След като всичко приключи друг може да е гледач, а пък останалите да измислят да бъдат нови животни. И дори ако това с 4-те области ви се струва трудно, можете просто да определите една в центъра на полето, където да отиват хванатите. Сега, какво още чакате, излизайте да тичате, скачате и да се забавлявате!

Image by StockSnap from Pixabay

Раздвижете се и с още няколко забавни игрички:
Да поиграем гоненица в стил Пакман
Забавно като криеница, интересно като гоненица и цветно като август
Скачай на въже – забавна игра от отминалите дни, която да опитате



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град