приказки за лека нощ

Начало | приказки за лека нощ | Тео отива на парад

Тео отива на парад

Вергиния Генова | 2010-05-05

Тео отива на парад

Продължава от Бебешки купон в парка

Беше истински свежа сутрин – толкова свежа и зелена, че да не ти се седи вкъщи. Особено сам. Затова мама Лили и татко Иван решиха да излязат на разходка. Но къде ли, къде? Татко Иван се сети, че точно днес е големият парад на различни военни машини: самолети, танкове, камиони...
– А Тео, какво ще правим бебето? – разтревожено попита мама Лили.
– Ами ще вземем и Тео! – отвърна таткото.
– Че какво разбират бебета от парад? Само да ни бутат, по-добре не. Но няма кой да го гледа.
Тигърчето Тео наостри уши и разбра, че има голям шанс да ги спрат от особено важната самолетна мисия. Притесни се и взе да бута Тео.
– Ставай, ставай... разбираш ли от парад?
– Мммм, не – какво е парад – сънено се протегна бебето. Беше доста пораснало и вече можеше само да сяда в леглото си.
– И аз не знам точно, но всички искат да ходят, ама си говорят нас да ни оставят. Не е честно, нали?
– Каквото и да е парад, и аз искам на парад. – набързо реши и бебето. Тъй и тъй вече съм голям... Е, вярно, не мога още да ходя сам, но... като за парад ставам.
Тео и Тео дълго обсъждаха как ли изглежда парада и дали е весело на парад. Притеснено се ослушваха да чуят какво ще решат родителите. Накрая чуха татко Иван да казва:
– Щом сме семейство, ще отидем всички! – и започнаха приготовленията. Количката сложена, пюретата взети, водичката, дрънкалката... Мама Лили и за най-малкото излизане се подготвяше с цял куп неща по списък. Затова никога нищо не липсваше на Тео. Тигърчето вече беше спокойно, защото и неговото име беше в списъка за излизане и с радост се сгуши в раницата, защото знаеше, че тя е за разходки.
Излязоха с колата, защото парадът се прави винаги в центъра на града. Тео се зачуди как точно определят къде е точно центърът на града, но реши, че ще бъде интересно да го види.
– Дали центърът се мести? Или нещата се местят около центъра? Друс, друс, друс... мислеше Тео докато раницата подскачаше поради дупките по улиците. После не подскачаше толкова много и Тео реши, че центърът е, където няма много дупки.
– Ами ако центърът е една голяма дупка? – зачуди се Тео. После как ще излезем от там?
Но се успокои, защото се сети, че беше чул, че на парада има самолети и хеликоптери. А хеликоптерите могат да се приземяват навсякъде. Сигурно дори и в дупките. Значи като свърши парада ще се возят на хеликоптер. Как ли ще измъкне цялата кола този хеликоптер?
Накрая татко Иван спря и каза:
– Стигнахме центъра. Тук трябва да слезем и ще продължим пеша към парада.
И тръгнаха Теовците в количката. Навсякъде звучеше тържествена музика. И всички се усмихваха.

На парад, на парад,
марширувай здраво в такт.
Удряй крак и пак и пак,
щом си тръгнал на парад.



Коментари
1 коментар

София Иванова, 10 г.,

Публикувано на 03.06.2010

Браво!!!!!Браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град