любопитно

Начало | любопитно | Светът чества Ханс Кристиян Андерсен с приказно шоу

Светът чества Ханс Кристиян Андерсен с приказно шоу

Вирджиния Рекърдс | 2005-04-01

Светът чества Ханс Кристиян Андерсен с приказно шоу

На 2-ри април в Копенхаген, Дания ще се състои грандиозен спектакъл по случай 200-годишнината от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Спектакълът е озаглавен “Имало едно време” ("Once Upon A Time") и ще се излъчва от близо 30 телевизии в почти цяла Европа, Азия, Нова Зеландия и Южна Африка. У нас телевизионните права са купени от БНТ, която ще излъчи спектакъла на следващия ден – 3 април.

Една от най-известните оперни певици в света, сопраното Рене Флеминг ще изпълни Песента към Луната от операта “Русалка”. Новозеландското дете-чудо, 16 годишната Хейли Уестърна заедно с Мортен Харкет от легендарното трио “A-Ha” ще изпеят в дует песента на Unicef – "For the Children".

"Once Upon A Time" е 120 минутно бляскаво шоу, посветено на живота и творчеството на великия писател на детски приказки. Сцената в Копенхаген ще се превърне в очарователно и вълшебно място, където ще се срещнат приказните герои на Андерсен, разказани през живота на самия писател чрез специално създадени за събитието кратки филми.

Спектакълът ще се води от известната актриса Кони Нилсън, а в шоуто участие ще вземат още Даниел Бедингфийлд, Оливия Нютън-Джон, Жан Мишел Жар, Сафри Дуо, Енио Марчето, сър Роджър Мур, Хари Белафонте и Изабел Аленде. Общият брой на участниците в "Once Upon A Time" е 600 души и включва детски хор от 350 момчета и момичета, 28 деца от балетната школа към Датския Кралски Балет, най-популярната китайска акробатична трупа и огромен брой певци и танцьори.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град