любопитно

Начало | любопитно | След 80 години ни „сготвиха“ нов вид шоколад! Рубинено-розов шоколад!

След 80 години ни „сготвиха“ нов вид шоколад! Рубинено-розов шоколад!

Аз детето | 2017-09-18

След 80 години ни „сготвиха“ нов вид шоколад! Рубинено-розов шоколад!

Признайте си! Всички обичате шоколад – при това сме убедени, че въобще не подбирате какъвто и да ви предложат: бял, млечен, с лешници, с карамел, с бисквитки, с плодове, дори и с мента. Щом е шоколад, дайте го насам. Ние също сме големи шокохолици и бихме яли от тази сладост всеки ден за закуска, обяд и вечеря – ако можеше. Естествено не го правим, защото нали знаете – храната трябвало да е разнообразна, не трябвало да се прекалява със сладкото, да имало повече плодове и зеленчуци. Ех, защо всички хубави неща са и така вредни за нас се пита човечеството от много години и все още не е намерило отговор на този въпрос. Ние ще ви попитаме обаче друго! Кой е любимият ви вид шоколад? А знаехте ли, че в света в действителност съществуват само три вида шоколад! Сега ако си мислите, ама как така тези нещо са се объркали, знайте, че не сме. Самата истина е! Независимо от това, че рафтовете на магазините са препълнени с всякакви видове, основните са само четири и с тяхна помощ се добавят и други неща, като ядки, плодов крем, бисквитки и много други. Но в действителност истинския шоколад без добавките е просто натурален, млечен и бял!

Поне досега беше така! Последният бял шоколад е измислен преди 80 години и оттогава няма друг! Въпреки това разни умни хора не спират да търсят и откриват неща. Доста пъти неуспешно, но те никога не се отказват и накрая постигат най-интересното откритие, като нов вид шоколад! Ммм... какво вкусно откритие! Само преди няколко дни швейцарска компания представи изцяло нов вид сладко изкушение с розов цвят и го нарече „рубинен шоколад“. Може би ще си помислите, че сте виждали розов шоколад и преди, но в действителност това е истински розов шоколад, защото той се получава от изцяло натурален продукт, без никакви оцветители и добавки. Създателите му обещават „изцяло ново вкусово преживяване, което не е нито горчиво, нито млечно или сладко, а съчетание от горски плодове и разкошна мекота“.

Компанията твърди, че това е постигнато без никаква захар, плодове, оцветители и аромати – нито естествени, нито изкуствени. Шоколадът се приготвя само и единствено от рубинени какаови зърна, които били уникални със своя свеж вкус на горски плодове и уникален розов цвят. Те растат в Еквадор, Бразилия и Кот д’Ивоар и дори не са генно модифицирани. Ражда ги същото какаово дърво, което и тези от познатия ни вече шоколад. Смята се, че произходът на тези зърна си е напълно естествена природна модификация, която съществува в дивите гори на изброените страни от много време, но чак сега бива открита. Освен това иновациите при шоколадите често отнемат дълги години заради комплексната структура и предизвикателствата свързани с приготвянето на шоколада. Шефът на компанията разработил новия вид розов шоколад твърди, че е работено цели 13 години по създаването му, за да може внимателно да се проучат химическите съставки, част от какаовите зърна. „Искахме да знаем какво има в тях и как това би повлияло на вкуса и здравето на хората“ – казва той.

Опитите за създаване на нов, четвърти вид шоколад, датират още от 1930 година. Швейцарските специалисти, които най-накрая се справиха с тази задача, разкриват само част от основните съставки, които, освен рубинените какаови зърна, включват още три вида мляко, бял и черен шоколад.

Снимки: boredpanda.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град