новини детски

Начало | новини детски | Ще успеят ли Грег и неговите съученици да спасят училището си от закриване?

Ще успеят ли Грег и неговите съученици да спасят училището си от закриване?

Аз детето | 2024-03-20

Ще успеят ли Грег и неговите съученици да спасят училището си от закриване?

Животът на Грег Хефли в основното училище не е кой знае колко вълнуващ. Затова, когато общината заплашва да затвори рушащата се сграда, той не се натъжава особено. Щом нашият герой осъзнава, че двамата с най-добрия му приятел Раули Джеферсън ще се озоват в напълно различни училища, запява друга песен. Ще успеят ли Грег и неговите съученици да спасят училището си от закриване? Или на дръндьото ще се наложи да отгърне съвсем нова страница?

Вярвате или не, човешкият мозък е способен на всякакви невероятни неща. И ако се замислим, можем да си го представим дори като изумителен суперкомпютър!

Но нашият герой е сериозно обезпокоен. Решил е, че си пълни ума с дреболии, като кодове за шмекеруване във видеоигри и мелодии от стари сериали. Така че очаква в даден момент свободната памет на сивото му вещество да се изчерпи. Въпросът, който не му дава мира, е как все пак да намери място за най-същественото.

Хич не се безпокойте. Няма опасност да се превърнем в ПРАЗНОГЛАВЦИ. Някой хубав ден все пак ще измислят как да ни добавят още памет. Тогава дръндьото тутакси ще се възползва от най-големия ъпгрейд, който може да си позволи. Междувременно подбирайте старателно с какво си пълните главите, за да не се почувствате в главната роля на ПРАЗНОГЛАВЦИ!

ПРАЗНОГЛАВЦИ или не, все пак внимавайте и в никакъв случай не позволявайте на мозъка си да губи мощност в запаметяването на безполезни неща!!!

ЗА АВТОРА И ИЛЮСТРАТОРА:

Джеф Кини е американски писател и карикатурист, получил световна слава със своята поредица „Дневникът на един дръндьо“. Романите му са преведени на повече от 64 езика и са издадени в над 300 милиона екземпляра по света. Кини е носител на множество награди, но най-голямото признание е именно Изборът на децата, което печели няколко пъти. Дълго време оглавява класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Ю Ес Ей Тъдей“ и „Уолстрийт Джърнъл“ за най-продаван автор.

Да не пропуснем да отбележим и великолепните филми по завладяващите приключения от поредицата „Дневникът на един дръндьо“. А драматизацията на мюзикъла „Дневникът на един дръндьо“ на Бродуей е поредното признание за таланта на автора и комично забавната непринуденост на героя.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град