сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С малко картон и щипка старание можете да си направите най-красивата триизмерна дъга

С малко картон и щипка старание можете да си направите най-красивата триизмерна дъга

Аз детето | 2020-04-03

С малко картон и щипка старание можете да си направите най-красивата триизмерна дъга

Знаете ли кое е най-невероятното и любимо на абсолютно всички хора на планетата природно явление? Разбира се, че е дъгата! Тя е така невероятно красива – цветна, голяма и макар че знаем, че зад нея стоят просто капки дъжд огрени от Слънцето, пак не можем да се насладим на красотата ѝ. И макар, че реално вали дъжд доста често, а Слънцето винаги грее дъга се образува така рядко. Е, не толкова рядко, колкото да видиш падаща звезда, но все пак. Това обаче не означава, че не можете да се насладите на дъгата! Можете направо да я вкарате в дома си! Как ли? Много просто – не ви трябват никакви магически заклинания, а само малко материали, търпение и желание да изработите нещо интересно у дома.

Гарантираме, че ако направите такава дъга цялото семейство ще я хареса, а най-вероятно мама и татко ще поискат дори и още една за тяхната стая.

Преди обаче да поискат ще ви трябват:

  • няколко цветни картона – бял, лилав, син, оранжев, жълт, зелен и червен
  • сухо лепило
  • ножица
  • памук
  • молив

Да направите триизмерна дъга е лесно!

Първо нарежете ленти от всеки цвят картон без белия! Лентите трябва да са дълги и с ширина един пръст. После върху белия картон нарисувайте два облака и ги изрежете. Накрая е време да направите всичко триизмерно.

Поставете изрязаните облаци един срещу друг, но на такова разстояние, че да можете да залепите за тях двата края на всяка цветна лента без те да се опъват много или пък да са сгънати. После намажете облаците с лепилото и направете точно това – залепете единия край на всяка лента за единия облак, а другия за другия облак. Но ги наредете плътно една до друга.

След това за да стане още по-хубаво налепете облаците с памук, за да изглеждат още по-истински и пухкави. Накрая съвсем леко приближете единия облак към другия така, че цветните ленти да се сгънат плавно и да получат формата на дъга!

Готови сте! Стана толкова красиво, нали?

Вижте още няколко интересни цветни предложения с които да се забавлявате:
Да си направим лична слънчева дъга
Дъга в буркан – готин цветен експеримент
Ходеща дъга си направете и на красотата се насладетеКоментари
2 коментара

Мериам Младенова, 9 г.,

Публикувано на 13.04.2020

Супер е!!

Рая , 10 г.,

Публикувано на 16.04.2020

дъгата се получи много добре страхотна стана

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град