игри за навън

Начало | игри за навън | Рисуване в снега – да, напълно е възможно!

Рисуване в снега – да, напълно е възможно!

Аз детето | 2017-12-19

Рисуване в снега – да, напълно е възможно!

Факт е, че обичаме зимата. Независимо дали има много сняг или едва-едва пада по някоя снежинка, има толкова много неща, заради които харесваме този сезон. През зимата са най-хубавите и обичани празници. През зимата малко или много има сняг и имаме възможност да си направим поне един снежен човек. През зимата всичко става много по-красиво и интересно за правене на уникални снимки, които никой друг сезон не може да ни предложи. Обичаме дори и студеното време през зимата, защото само тогава имаме извинение да пием какао и горещ шоколад на корем, къде за да се стоплим, а понякога и просто защото го обичаме. През зимата изглежда далеч по-уютно да се покриеш с любимото си одеяло на дивана и да четеш някоя интересна книга. През зимата можеш да слушаш коледни песни, да гледаш коледни филми и да четеш коледни истории и няма да те гледат странно.

Единственото, което ни липсва в този магически сезон е рисуването! Сигурно вече знаете, че много обичаме да рисуваме. По всяка вероятност сега ще си помислите, че защо, то точно сега е моментът да си седиш вкъщи и да рисуваш. Само дето на нас ни липсва друг вид рисуване – навън, с тебешири. То не може да се сравни с нито един лист хартия и нито един пастел. Но дори и да няма сняг е много трудно да улучиш ден в който асфалта да не е мокър, кален или замръзнал. Тази зима обаче тебеширите никак няма да ни липсват, защото... Еврика! Измислихме го! При това този начин на рисуване е дори още по-интересен и ще ни даде още една причина да обичаме зимата. Някога рисували ли сте върху снега? Не? Сега вече ще можете. Няма да повярвате колко е интересно.

Нима вече имате идеи за рисунки, тогава побързайте и си направете и специалните боички. Ще ви трябват спрей бутилки или пък просто пластмасови такива с пробита капачка. Ще трябва да ги напълните със студена вода и към тях да прибавите боя за храна. Ние използвахме пет цвята: жълто, червено, зелено, оранжево и синьо и съответно пет бутилки. Но ако искате повече цветове просто ще ви трябват повече. Напълнихме ги до половината със студена вода, след това сложихме вътре цялата съответна боя за храна от един цвят и разбъркахме.

Накрая се облякохме топло и си направихме едно състезание за най-красивата рисунка на снега. Да не ви казваме пък колко се зарадваха случайните минувачи, когато ги видяха. Все пак никой не го очаква. Така че защо не опитате и вие? Много е забавно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град