покани

Начало | покани | Разнообразна програма подготвят в Казанлък за 1 юни

Разнообразна програма подготвят в Казанлък за 1 юни

Аз детето | 2024-05-31

Разнообразна програма подготвят в Казанлък за 1 юни

Разнообразна ще бъде програмата в Казанлък по повод Деня на детето – 1 юни, съобщиха за БТА от местната администрация. Сред акцентите на деня е детският спектакъл „Принцеси на розата“, в който ще се включат 25 момичета от всички детски градини в града. Той ще се състои в 19:00 часа в Дома на културата „Арсенал“.

Това е традиционно събитие в програмата на Празника на розата в Казанлък и както кандидатките в конкурса „Царица Роза“ са винаги абитуриентки, така и децата, които представят красивия спектакъл „Принцеси на розата“ на 1 юни, са от последните групи в детските градини, обясни тя.

Международният ден на детето в Казанлък ще започне с детски празник в парк „Розариум“, където за настроението на малчуганите ще се погрижат аниматори, актьори, танцьори, треньори по различни видове спорт. Те са подготвили за децата на Казанлък весели игри, демонстрации и състезание. Ще има кътове със занимания за различни възрасти и интереси.

От 9:00 часа малчуганите могат да се возят безплатно както на атракционното влакче, така и на още две малки влакчета, които ще тръгват от шадравана в парк „Розариум“. Предвидена е и весела тематична украса с балони, музика, подаръци, добро настроение и много изненади.

Програма за 1 юни са подготвили и от екипа на Художествената галерия. Ателиета за деца ще се състоят в двата филиала на културния институт къща музей „Дечко Узунов“ и къща музей „Ненко Балкански“.

Освен събитията за деца, в Казанлък на 1 юни има и редица културни прояви, част от програмата на 121-вия Празник на розата.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град