малък готвач

Начало | малък готвач | Разкошен ягодов сладолед само с две съставки

Разкошен ягодов сладолед само с две съставки

Мирела Любенова | 2017-05-24

Разкошен ягодов сладолед само с две съставки

Едва ли има човек на света, който да не обича това сладко, разхлаждащо изкушение. Всички с наслада похапваме тези прекрасен замразен десерт. Особено пък децата, нали? Какво е за вас лято без сладолед. Определено не такова, каквото сте си представяли. Може да не обичате всеки вкус сладолед и да си имате любим, но сме сигурни, че никой от вас не мрази ледения десерт. Знаете ли, че има и една тайна, с която можете да го направите още по-разкошен. Тайната е съвсем проста: да си го направите у дома и с пресни съставки. Най-добрите магазини за сладоледи в най-известните градове в света също го правят по този начин – пресен и със съвсем малко съставки. Така че ако сте готови това лято или пък още сега да опитате нещо малко по-различно, но също толкова вкусно, то запретнете ръкави и да започваме.

Необходими продукти:

  • 7 големи ягоди
  • един банан
  • ягодов сироп или сладко за украса по желание
  • шарени шоколадови пръчици по желание

Осигурете си още и:

  • 2 тавички
  • голяма вилица или нещо подобно за намачкване
  • нож

Как се приготвя вкуснотията:

Първото, което трябва да направите е да измиете ягодите и да махнете листенцата им. След това ги разрежете на две и поставете в една от тавичките, но трябва да ги подредите добре. Да са една до друга, не една върху друга! Накрая ги поставете в камерата на хладилника или фризера. Банана обелете и нарежете на дебели колкото пръста ви кръгчета. Тях също наредете като ягодите и ги сложете отново в камерата на хладилника или фризера. След това следва и най-трудната част от рецептата – чакането. Трябва да изчакате поне 4 часа, за да може плодовете да се замразят. От друга страна като се замислиш, това е и най-хубавата част, защото след като ги направите сладоледът може да се яде на секундата.

След като са минали 4 часа – извадете плодовете от хладилника и прехвърлете бананите при ягодите. Накрая остава просто да ги намачкате. Това става с малко по-големичка вилица и малка доза търпение. Ако пък можете да привлечете за помощ и някой възрастен ще е още по-лесно, защото просто можете да му кажете да ги пасира. Трябва да се получи студена плодова каша.

Това е всичко! Сега можете веднага да си хапнете от вкусния сладолед направо от тавичката или пък да зарадвате истински сетивата си, като го сервирате както правят италианците – във фунийка или кофичка слагате малко от вкусния сладолед, а отгоре украсявате с ягодов сироп или сладко и шарени шоколадови пръчици. Ако пък ви харесва можете да добавите и ядки и кокосови стърготини. Лесно и наистина разкошно!

Имаме и още вкусни рецепти, които да опитате:
Любимият сладолед на Бисквитеното чудовище
Да открием сезона с вкусен сладолед с киви
Вкусен малинов сладолед за горещи летни дни
Сладолед, който замръзва за минути



Коментари
1 коментар

Аз съм един от многото ЛЮБИМЦИ НА СЛАДОЛЕДА♡♡, ,

Публикувано на 21.06.2017

Идеята за лесен домашен сладолед е много добра.Не ни трябват много продукти и не се налага специално да ходим до магазина. Лесна е, бърза(ее трябва да чакаме 4 часа)и съм съвсем сигурна, че сладоледа е много вкусен. Чакането не ме притеснява чак толкова, защото накрая все пак ще имаме домашен вкусен сладолед, който ще го изядем за 0 време. Ще го направя задължително.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град