новини детски

Начало | новини детски | Пролетен лагер „Весел лабиринт“ ще се проведе в Габрово

Пролетен лагер „Весел лабиринт“ ще се проведе в Габрово

Аз детето | 2013-03-22

Пролетен лагер „Весел лабиринт“ ще се проведе в Габрово

От 1 до 5 април 2013 година в Габрово ще се проведе пролетен детски дневен лагер „Весел лабиринт“. Дейностите в лагера ще са най-разнообразни – ще има забавни и състезателни игри на открито и закрито, екологични дейности, приключенски игри, музика и много други. Те ще се провеждат всеки ден от 9 до 17:30 часа на територията на ИМКА-Габрово и в парковете в централната градска част.

Ако искате да сте част от забавния лагер „Весел лабиринт“, знайте, че от днес, 22 март започна кампанията за записване за участие в него. По този повод Антоанета Янкабакова споделя: „И тази година екипът и доброволците на ИМКА Габрово с изключително внимание и ентусиазъм работят повече от 2 месеца, за да подготвят цялостна концепция за ваканционната програма на ИМКА през 2013 година. По традиция даваме началото с първия дневен лагер, който ще се проведе през пролетната ваканция на учениците, а по- късно в календара на организацията вече са планувани дневните и приключенския лагер които ще се проведат през месец юли 2013 година.“

Доброволците на ИМКА Габрово с нетърпение очакват да се запознаят с децата в пролетния лагер. Някои от тях за първи път ще доброволстват в рамките на програма „Детски лагери“.

„Като нов доброволец много се вълнувам за първата ни среща с малките лагерници. За мен ще е много интересно да видя как точно протича един детски дневен лагер и да споделя усмивките на децата... През последните няколко месеца преминах две поредни обучения за доброволци в ИМКА, запознах се с правилата за работа с деца, научих и много забавни игри за деца. Като член на екип логистика за мен подготовката всеки ден от лагера е нещо много важно...“, споделя Клавдия Божинова, ученичка в ПМГ. Информацията е на „Дарик Нюз“.

ИМКА – Габрово е част от Световното движение на ИМКА, което има повече от 160 годишна история и богати доброволчески традиции. Организацията е учредена в Англия през 1848 година от Джордж Уилямс и група младежи, негови приятели, които решават взаимно да се подкрепят и да обединят усилията си в преодоляване на свои проблеми и предизвикателства свързани с живота им в големия град ( Лондон). Днес ИМКА организации съществуват в целия свят и обединяват повече от 40 милиона души доброволци, които подкрепят различни обществени каузи и активно участват в реализирането на широка палитра от дейности и програми на местно, национално и регионално ниво.
Адрес: 5300 Габрово, ул. „Тимок“ 2, Телефон: +359 (66) 80 54 19 Мобилни телефони: +359 (87) 912 36 88, +359 (89) 789 82 76 Email: office@ymca-gabrovo.org



Коментари
1 коментар

Диди , ,

Публикувано на 22.03.2013

До редакцията: Защо не сложите и новини за фестивала на изкустават в Бургас "Включи града"?

От редакцията: Сложихме, благодарим, че ми каза.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град