важните неща

Начало | важните неща | Поздравът

Поздравът

Аз детето | 2006-08-08

Ръкостискането датира още от Средновековието. Когато двама души се срещнат, те протягат отворените си длани един към друг, за да покажат, че не държат оръжие в ръцете си. Ръкостискането се е развило от тази практика.

Въпреки че е придобита отличителна черта, начинът, по който се здрависваш, може да покаже темперамента ти, или настроението, което изпитваш в момента. Когато поставяш ръката си отгоре, като обръщаш дланта на другия отгоре надолу, означава, че го преценяваш. Когато държиш ръката си по-близко до себе си, това показва чувства на подозрение или на нежелание за общуване с конкретния човек. Прекалено здравата хватка и пукането на кокалчетата на другия е чист признак за агресия. Ако клоните към него, не се учудвайте, когато скоро ви напуснат. Но вероятно най-лошото е каквото учените наричат "хватката на студената риба". Това е студеното, безжизненото ръкостискане, което означава тотална липса на убеденост или на искрено чувство.

Правилният начин за ръкостискане е да протегнеш дланта си и да вложиш твърдост и решителност в хватката си. Това означава, че си приел другия човек на еднакви начала и нямаш задръжки във взаимоотношенията си.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град