Инициативи

Начало | Инициативи | Повече от 150 разградски ученици ще изживеят незабравимо еколято

Повече от 150 разградски ученици ще изживеят незабравимо еколято

Аз детето | 2014-07-02

Повече от 150 разградски ученици ще изживеят незабравимо еколято

Повече от 150 ученици от Разград ще осмислят част от свободното си време през лятната ваканция, включвайки се в тазгодишната лятна инициатива „Еколято". Общинската програма за екологично възпитание на подрастващите се осъществява от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, съвместно с общината, съобщиха от общинската администрация.

Инициативата включва трудова дейност, която ангажира участниците с конкретни задачи за по-добра градска среда и възпитание на грижливо отношение към природата. Учениците, разпределени в три смени, ще полагат грижи за чистотата на града, в който живеят. Районите, където ще почистват децата и младежите, са в ж. к.„Орел“, градския парк, детски площадки в централната градска част и в периферията – от ж. к.„Лудогорие“ в посока към водната централа.

Част от „Еколято“ са Детската академия по безопасност, организирана от Областната дирекция на МВР, в партньорство с БЧК, както и здравни беседи от Регионалната здравна инспекция и Превантивно-информационния център.

Откриването на инициативата, която ще продължи до 15 август, е на 7 юли. Всеки желаещ ученик на възраст от 11 до 18 години може да избере една от трите смени, като първата смяна е от 7 до 18 юли, втората – от 21 юли до 1 август, и третата – от 4 до 15 август. До момента са подадени заявления от 104 ученици, като за първата смяна капацитетът е запълнен, допълват от общината.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град