Инициативи

Начало | Инициативи | Полетете на крилете на орел утре в центъра на Пловдив

Полетете на крилете на орел утре в центъра на Пловдив

Аз детето | 2017-07-18

Полетете на крилете на орел утре в центъра на Пловдив

Заповядайте утре (19 юли, сряда) от 17 до 20 часа в Цар Симеоновата градина в Пловдив на събитието, посветено на кампанията на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) „За да има орли“. Всеки посетител ще може да разгледа отблизо артинсталация на шест вида орли в реален размер, които срещаме все по-рядко у нас – царския, малкия креслив, морския, скалния, малкия и орела змияр. А благодарение на съвременните технологии, всеки ще има и възможност да погледне светът през очите на орела и да полети на крилата му.

В деня на събитието, освен изживяването тип „виртуална реалност“ и артинсталацията, БДЗП организира и детска работилница за изработване на оригами на орел. БДЗП инициира и петиция за обявяването на Национален ден на орела. Избраната дата е 27 юни и целта е в този ден да се напомня за незаменимата роля на тези птици в природата посредством информационни кампании и образователни инициативи. „За да има орли“ е кампания, посветена на орлите в България, като нейната мисия е да привлече общественото внимание към тези традиционни обитатели на нашите земи и към заплахите, които застрашават съществуването им и техните местообитания.

Кампанията се организира по повод 25-тата годишнина на програма LIFE, Директивата за хабитатите и „Натура 2000“ и се осъществява в рамките на проектите „Горите на орела“, „Живот за царския орел“ и „Земя за царския орел“, изпълнявани от БДЗП, Изпълнителна агенция по горите и Електроразпределение Юг, финансирани по програма LIFE на Европейския съюз.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град