важните неща

Начало | важните неща | По-различната учебна година: мечтите и очакванията на една първокласничка

По-различната учебна година: мечтите и очакванията на една първокласничка

Аз детето | 2020-09-15

По-различната учебна година: мечтите и очакванията на една първокласничка

Близо 59 хиляди първокласници прекрачиха днес прага на класните стаи. Макар и в условията на пандемия, за тях емоциите на празника бяха най-силни. Тази година Кристияна прекрачва прага на училището за първи път, а цялото семейство дълго се подготвя за важния ден. „Представям си да има много деца и да си играем в междучасията“, казва момичето пред Bulgaria ON AIR.

Дворът на училището е изпълнен с тържествено настроение, но само за първокласниците. А за да могат по-големите да отпразнуват днешния ден, ръководството е подготвило радиопрограма. „Приоритетна цел на ръководството е да запазим, въпреки всички мерки, нормалността на училищния живот, а какво по-нормално от един прекрасен празник, от мили спомени за първия учебен ден, пък бил той и малко по-различен“, каза директорът на ОУ „Любен Каравелов“ Веселка Николаева.

„Сигурна съм, че всички училища са подготвени да приемат предизвикателствата, взели сме необходимите мерки, за да опазим най-важното – здравето на децата,“ казва още директорката. Повече вижте в репортажа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град