приказки от деца

Начало | приказки от деца | Планетата Гуру – IV част

Планетата Гуру – IV част

Мартин, 11 г., Велико Търново | 2009-11-26

Вече минаха 1000 години от съществуването на светлинките, но Светлослав и Светла се бяха поминали. Сега вече имаше много светлинки техни деца. Те вече бяха открили, че месото е по-вкусно, когато е изпечено.
Те откриха огъня по друг начин. Светлинките откриха, че могат от собственото си тяло да изпращат лъчи светлина. Когато този лъч се задържи 5 минути върху дървото, то се подпалваше. И те без да искат изпуснаха малко парче месо и като го вкусиха разбраха, че така е по-вкусничко.
Започнаха да отглеждат светещи животни и откриха, че най-добрият им приятел е светулът (като куче, но светещо и може да бяга със 50 километра в час) и че най-големият им враг е тъмният суперозавър (динозавърът, който беше направен от тъмнина). Той нападаше цели села, когато се събираше на големи стада, но, ако един суперозавър нападне едно село е загубен. Светлинките си бяха изобретили оръжие. Светещ лазер, който праща 150 пъти по-бързо светлината си отколкото обикновеното светещо човече. Той можеше да запали дърво за 4-5 секунди. Жилищата им бяха направени от кости на суперозавър. Въпреки че беше техен голям враг, той беше деликатес във светлинната кухня.
Цивилизацията на светлинките не била добра в лова. Селяните можели да убият суперозавър само в отбрана и при добра крепост. Затова светещите градове били добре укрепени, но в дивата природа и 100 светлинки ще бъдат изядени до крак от суперозавър, само, защото още не били измислили лова.
Очаквайте продължението...

Планетата Гуру
Планетата Гуру – II част
Планетата Гуру – III част
Планетата Гуру – V, последна част



Коментари
6 коментара

Александър Койнарски, 13 г.,

Публикувано на 03.12.2009

До редакцията:Испратих ви приказка за малката бисквитка,кога ще я публикувате?

От редакцията:До няколко дни.

Велина , ,

Публикувано на 03.12.2009

а аз ви изпратих приказка ''Лари'',кога ще я побликувате!

От редакцията:Не можем да кажем.

Петя Николова, 11 г.,

Публикувано на 04.12.2009

ДО РЕДАКЦИЯТА:ПРАТИХ ВИ ТОЛКОВА ПРИКАЗКИ А ВИН НИТО ЕДНА НЕ ПОБЛИКУВАТЕ!ОЩЕ 100 ДА ВИ ПРАТЯ НЯМА ДА ГИ ПОБЛИКУВАТЕ

Мартин , 11 г.,

Публикувано на 05.12.2009

Виж сега Петя...Аз чакам по един месец за публикуване...Свиквай..И не пиши приказка, докато не публикуват една от твоите...

Даниела Андонова, 10 г.,

Публикувано на 13.12.2009

Браво на детето,което е написало тази приказка.То е роден талант:рядко има надарени хора.

а , 13 г.,

Публикувано на 23.01.2010

побликувайте приказкит бе тъпаци..да ви *** в г**а кво се моткате 100 века мноо сте тъпи да ви кажа.ужас кво стоите си по цял ден и се мотаите а не побликувате приказката ми.и ся мноо ясно няма да ми побликувате и коментара , да не вземе някои да разбере що за стока сте .вие сте ....айде да спирам че просто трябва да изпиша роман за да ви

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град