приказки от деца

Начало | приказки от деца | Пътят на една капка

Пътят на една капка

Мария-Луиза | 2010-09-07

Пътят на една капка

Имаше едно време един капчук. Всички капки, които падаха от него бяха много щастливи. Но един ден падна една много мъничка сребърна капка. Тя вообще не беше щастлива, защото нейния живот никак не бил интересен. Въпреки че тя идваше от реката и бе минала през хиляди тръби, искаше живота и да бъде пълен с приключения.
И изведнъж капката се търкулна от капчука и падна върху едно цвете.То много се зарадва, че си има гостенка. И започна да бъбри с нея колко е забавно да си цвете. Капката стоя върху цветето няколко дни.
И веднъж един слънчев ден Слънцето изпече толкова силно, че капката не се здържа и се изпари. Полетя към небето под формата на водна пара. Приземи се на един пухкав облак, на който имаше милион други капки. Облакът им разказваше истории за дъжд, за сняг, за град и за цялата земя, която обхожда.
И една сутрин при изгрева Слънцето заслепи облака. Очите му се насълзиха и се разплака. Тогава всички капки полетяха надолу, като дъжд. Малката сребърна капка падна в едно море. И от този ден нататък всичко продължаваше по един и същи начин.



Коментари
5 коментара

Ивелина Асенова, 11 г.,

Публикувано на 08.09.2010

Браво на авторката!!! Много ми хареса!

Мария Синдрова, 11 г.,

Публикувано на 10.11.2010

хареса ми но е много кратка и безинтересна

деси , ,

Публикувано на 13.03.2013

да хубава е но е кратка

Габриела Аврамова , 11 г.,

Публикувано на 13.03.2016

Приказката е много хубава но е много кратка. Според мен авторката на тази приказка можеше много повече да напише. Мене тази приказка много ме трогва и ме хареса. Имам една молба към авторката да продължава да пише такива хубави приказки

Габриела Аврамова , 11 г.,

Публикувано на 13.03.2016

На мен много ми хареса приказката беше ми много интересна но е много кратка . Имам една молба към авторката да продължава да пише такива страхотни приказки.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град