сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Пъстри яйца с восъчни пастели

Пъстри яйца с восъчни пастели

Аз детето | 2013-04-25

Пъстри яйца с восъчни пастели

Преди Великден обикновено започва трескава подготовка. Чудим се как да боядисаме най-ефектните и пъстри яйца, с които да изненадаме близките, приятелите и съседите.

Ето една съвсем проста и лесна, но много ефектна и оригинална техника за боядисване на яйца с восъчни пастели. Те са безвредни и спокойно може да рисувате с тях върху вареното яйце. Може да ги използвате по подобен начин, както когато рисувате със свещ, преди да боядисате яйцата.
След като ги потопите в избраните бои ще получите оригинални фигури върху вече боядисаното яйце.
Но тъй като восъчните пастели са много ярки, меки и удобни за рисуване можете да нарисувате нещо и върху вече боядисаното яйце. Ако си приспособите удобна поставка и вложите много старание и внимание може да направите наистина произведение на изкуството. Ако нямате толкова време може да щрихирате различни мотиви, да нарисувате набързо кръст, гълъб, зайче или най-разнообразни флорални мотиви. Може да направите от червеното яйце – калинка, като оформите крилцата с черен пастел; розово прасенце или синьо мишленце.

Определено интересен и лесен начин за украса на яйца. А за разлика от другите бои, восъчните пастели не трябва да се изхвърлят и дори можете да ги прибирате за догодина.

Вижте още:
Весели Великденски яйца
Великденски яйца от различни материали
Поставка за яйца
Великденски яйца от пластилин
Хартиени великденски яйца



Коментари
3 коментара

gogo germanov, 9 г.,

Публикувано на 25.04.2013

polu4i se gotino

мама кокошка, 43 г.,

Публикувано на 28.05.2013

якооооооо

Ивет Янчева, 9 г.,

Публикувано на 11.11.2013

Сууууупер!!!!!!!!!!!!!!!...

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град