новини детски

Начало | новини детски | Още един неучебен ден – ура!

Още един неучебен ден – ура!

Аз детето | 2016-05-13

Още един неучебен ден – ура!

За добро или за лошо тази година май месец е изпълнен с празници и съответно по-малко ходене на училище. Ето и поредната добра новина, защото да си кажем честничко, училището е хубаво, но всеки обича неочакваната почивка.

25 май ще бъде неучебен ден за всички училища в страната. Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева издаде заповед, с която определя 25 май 2016 г. (сряда) за неучебен ден за всички, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Заради държавните зрелостни изпити на абитуриентите и националното външно оценяване след 7-ми клас неучебни са 18 и 20 май, а 19 май е определен за неучебен, но присъствен за учениците и учителите ден, в който ще се организират спортни празници. 24 май е официален празник – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Припомняме, на 18 май е задължителната матура по български език и литература и националното външно оценяване по български език и литература за VII клас, а на 20 май – втората задължителна матура по избран от зрелостниците предмет и националното външно оценяване по математика за седмокласниците.



Коментари
1 коментар

Ели , ,

Публикувано на 13.05.2016

Харесвам училището , но честно след като понеделник и вторник са ни последните изходни нива [надявам се да ги завърша с 5 и 6 , защото не ми се иска една 3 или 4 в края на годината трудни са за оправяне] и със сигурност това ще е една хубава 8 дневна ваканция .Остават само 7 дни до лятната ваканция .После съм на лятно училище , но и то ще свърши кратко .До редакция Кога ще публикувате моите задачки -закачки

От редакцията: Здравей, Ели. Благодарим ти, че изказа мнението си. Пожелаваме ти успех на изходните нива и сме сигурни, че ти си умно момиче и ще ги изкараш отлично. Още утре ще публикуваме първата. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град