Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Опознайте „Тайните на пещерите“ в „Историите ON AIR“ по Bulgaria ON AIR

Опознайте „Тайните на пещерите“ в „Историите ON AIR“ по Bulgaria ON AIR

Аз детето | 2022-05-13

Опознайте „Тайните на пещерите“ в „Историите ON AIR“ по  Bulgaria ON AIR

Тъмнина, хлад и влага. Лабиринти от скални коридори, преминаващи през малки и големи зали. Подземни реки, езера и водопади. Красиво изваяни природни образувания, будещи изумление. И всичко това съчетано с известна доза страх и тайнственост. Така пещерите привличат любителите на приключения. Необикновеното преживяване и адреналинът често са причина хората да търсят съмишленици, да се връщат отново на загадъчното място, да правят опити да осъществят дори и най-фантастичните хрумвания или да разгадаят една голяма древна загадка.

Зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да се потопят в този мистичен и по особен начин пленяващ човешките сетива свят с новото издание на предаването „Историите ON AIR“ с водещ Миглена Георгиева, което ще се излъчва с нов ден и час. Филмът „Тайните на пещерите“ ще завладее зрителите пред малкия екран тази неделя, 15 май, от 18:00 часа, за едно вдъхновяващо изпращане на вече отминалата седмица и събуждане на ентусиазма за всичко онова, което тепърва предстои.

В центъра на разгърната история в предстоящото издание на предаването са двама филмови оператори и един изкуствовед, обединени от любовта си към природата, които, увлечени чрез страстта си към своето хоби, реализират проекта си „Светлина и култ“. Първоначално идеята на Красимир Андонов, Алекс Самунджи и Огнян Стоянов е да осъществят една фотографска серия. След влизането им в дълбините на тайнствените пещери и преживяванията им там обаче са провокирани да заснемат филм за трапецовидните скални ниши – една голяма и изключително древна загадка по нашите земи, за която никой не знае защо са били направени, никой не разбира как са били направени, нито кой ги е направил.

Така приключенците се отправят към Източните Родопи, където трапецовидните скални ниши обикновено са разположени на високи и недостъпни места. Идеята на групата е чрез светлината да се опита да разбере повече за загадката на трапецовидните ниши. Крайната цел е заедно да открият нещо, което от пръв поглед не се забелязва. Като доброволци в екипа им се включват археолози и минералози.

„Достигнахме до най-недостъпните скали. Използвахме най-новите технологии за заснемане на скалите. Направихме открития, които ни развълнуваха“, разкриват пред камерата на „Историите ON AIR“ авантюристите Красимир Андонов, Алекс Самунджи и Огнян Стоянов.

Какви изненади крият така мистичните трапецовидни скални ниши и успяват ли тримата смели любители на природата и приключенци от друго ниво да допринесат за разкриването на голямата загадка – не пропускайте да научите в новото издание на предаването „Историите ON AIR“, което се излъчва в нов ден и час – неделя, 15 май, от 18:00 часа, по Bulgaria ON AIR.

Вижте още:
Най-впечатляващите пещери в света



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град