новини детски

Начало | новини детски | Нови животни за рождения ден на Софийския зоопарк

Нови животни за рождения ден на Софийския зоопарк

Аз детето | 2008-04-14

Двойка хиени и двойка големи кенгураруфус очаква от Америка Столичният зоопарк. Новите обитатели ще пристигнат за рождения ден на Софийската Зоологическа градина – 14 май, каза директорът на градината д-р Иван Иванов. Хиените ще бъдат първите в България, а двойката кенгура са от вида руфус. Дотогава от Германия ще пристигнат антилопи от вида адекси и орикси, както и ягуар. В момента работниците в зоопарка строят клетка за индийски видри, чието пристигане се очаква също около 14 май.

Почти готово е алейното осветление на градината. Монтират се над 50 осветителни тела и се освежават клетките на животните. Домът на слона вече има алуминиева дограма. Предстои да бъде поставена същата дограма и в залата на бизона. Вече е готов акватерариумът и в момента се правят проби за неговата надеждност. Акватерариумът е с внушителни размери и събира 20-30 тона вода.

Наскоро в Столичния зоопарк беше открит единственият на Балканите лепидариум с огромни екзотични пеперуди.

Столичният зоопарк има 927 обитатели от 264 вида. Всички те ще получат двойна дажба от любимата си храна за рождения ден на Зоопарка, обеща д-р Иванов.

В празничната програма за рождения ден ще вземат участие Росица Кирилова, Милена и гвардейският духов оркестър.

На 19 април Зоопаркът празнува ден на осиновителя.

Столичната зоологическа градина работи всеки ден от 9 до 18 часа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град