малък готвач

Начало | малък готвач | Най-лесните и вкусни коледни сладки

Най-лесните и вкусни коледни сладки

Аз детето | 2021-12-20

Най-лесните и вкусни коледни сладки

Какво е Коледа без сладки? Определено не същата, независимо дали ще са готови или правени у дома, без меденки, бисквити или нещо такова вкусничко празникът не е същият. Но какво ще кажете сега сами да си направите нещо много бързо, много вкусно и много здравословно. Ще си кажете, че такива коледни сладки не съществуват, но не е така. Е, вярно, не ухаят на мед, шоколад и не са тестени и меки, но пак са изключително вкусни. Все пак кой не обича плодове?

Точно така – лесно и бързо можете да превърнете плодовете в малко по-коледни, но да си останат все така полезни и вкусни. Лесно е! Макар че може и да ви трябва малко помощ.

Купете любимите си плодове! Ягоди, пъпеш, диня, боровинки, портокали, киви. След това ги измийте, обелете и ако са по-големи нарежете ги на филийки. От тях пък с формички за коледни сладки изрежете съответните форми. Разбира се големите като киви, диня и пъпеш ще е по-лесно.

След това можете просто да ги подредите в чиния и да поръсите с малко течен шоколад. А можете да си направите и красиви плодови шишчета и пак да ги поръсите с шоколад или пудра захар. Хем коледно, хем полезно. Опитайте и ще ви хареса!

С плодове можете да си направите и други коледни неща:
Плодова Коледа: 5 вкусни и красиви рецепти с плодове
Нова традиция създайте и коледна елха от плодове направете!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град