покани

Начало | покани | Националният политехнически музей „оживява“ сагата „Междузвездни войни“ с невероятни Лего скулптури

Националният политехнически музей „оживява“ сагата „Междузвездни войни“ с невероятни Лего скулптури

Аз детето | 2022-03-24

Националният политехнически музей „оживява“ сагата „Междузвездни войни“ с невероятни Лего скулптури

От 25-ти март 2022 г. в Националния политехнически музей може да посетите Лего-изложението „И нека силата бъде с теб!“. В централната част на експозицията „оживява“ сагата „Междузвездни войни“. Представена е впечатляваща колекция от над 100 оригинални Lego Star Wars модела, някои от които са на повече от 20 години и могат да се видят единствено тук. Посетителите ще имат възможността да се „разходят“ заедно с AT-AT на планетата Хот, да се „потопят“ в света Набу, пясъците на Джаку и да „почувстват“ отблизо Звезда на смъртта. Специално място е отделено на любимите герои от цялата поредица, както и на неповторимите Technic модели на C-3PO, Дарт Вейдър, Джанго Фет и непобедимата дроидeка.

Всички изложени модели са част от колекциите на членовете на клуб Lebgo - единственият официален Лего клуб в България, с който НПТМ има дългогодишно партньорство.

Изложението е специален подарък от екипа на НПТМ не само към детската и ученическа аудитория, но и към хилядите почитатели на междугалактическата битка на Доброто срещу Злото.

От 16:00 ч. до 17:00 ч. билетите за всички посетители ще са на преференциална стойност – 2,00 лв. С билета те ще могат да бъдат гости и на пролетен концерт „Музикална еклектика“ подготвен от младите таланти на Сдружение „Евтерпани“, който ще започне точно в 16:00 ч.

Събитието е част от проявите, посветени на 65-тата годишнина от създаването на музея. Официален медиен партньор на инициативите – БТА.

Вижте още:
Десет интересни неща, които не знаете за любимата играчка за всички времена



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град