покани

Начало | покани | Музика от български и световни детски филми ще слушаме в изпълнение на „Радиодеца“

Музика от български и световни детски филми ще слушаме в изпълнение на „Радиодеца“

Аз детето | 2023-05-15

Музика от български и световни детски филми ще слушаме в изпълнение на „Радиодеца“

Музика от български и световни детски филми ще представят Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова и Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев на 18 май, четвъртък, от 19:00 ч. в Първо студио на БНР. Проектът ще проследи музикални кадри от любимите български филми „Таралежите се раждат без бодли“, „Изпити по никое време“, „Баща ми бояджията“, „Неочаквана ваканция“, „Фильо и Макензен„и много други.

Най-малките радиопевци ще почетат 100-годишнината от рождението на композитора Петър Ступел с неговите вечни класики „Всичко е толкова честно и просто“, „Ний сме попови лъжички“, „Оставете ни да играем“, които разказват за приключения, геройства, смях и безгрижни детски времена.

„Филмите на детството не просто разказват истории, те са наситени с емоции, оптимизъм, детска наивност, щури игри и поуки за живота. Затова песните и музиката от филми са така силно въздействащи и любими за големи и за малки. Чакахме с нетърпение реализацията на проекта, а тази година направихме и два нови записа в Първо студио на БНР на няколко песни от програмата, която децата ще представят на концерта," споделя продуцентът на ВГ „Радиодеца“ Десислава Константинова.

Специален гост на събитието е актьорът Симеон Владов, който ще се включи в програмата с изпълнения от филма „Патилата на Спас и Нели“ и ще се превъплъти в роля от детския анимационен филм „Книга за джунглата“.

Още музика от филми като „Цар лъв“ и „Търсенето на Немо“ ще прозвучат в изпълнение на най-малкия състав на Българското национално радио. А през историите на детските филми публиката ще поведе водещата на концерта Диляна Трачева.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ивентим.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град