конкурси

Начало | конкурси | Моята страхотна идея

Моята страхотна идея

| 2003-03-27

Моята страхотна идея

Малки генийчета, знаем, в главите ви се раждат страхотни идеи – споделете ги с нас!

Ако сте измислили перпетуум мобиле, ако сте открили ново гориво или знаете как да се решат екологичните или някои други проблеми на човечеството – изпратете ни описанието на своята идея! Най-ценните и свежи писма ще станат достояние на посетителите на Аз – детето. А току виж и идеята може да се превърне в реалност!


име

мейл

възраст град

Ето и изпратените идеи:

Аз съм на 12 и скоро разбрах нещо много важно! Според мен по улиците и в парковете трябва да има повече полицаи, за да можем ние децата да вървим сами – спокойно без да се притесняваме! Така ние ще вървим по-уверени! Ако това се направи, ще бъде невероятно хубаво!
Александрина Карабашева, 12, София

Аз искам да се държим добре един към друг.
Христо, 10 г., Казанлък

Моята идея е да има компютри във всяка къща, за да можем да си чатим и да играем на компютърни игри. И да има марсианци във всеки край в нашата планета.
Калоян Марианов Желев, 10 г.,

Моята идея е по околовръстният път на София да се сложат КПП-та за всички, които идват от провинцията и да получават визи за някакво определено време за престой в Столицата. По този начин населението в София частично ще се намали! Дано идеята ми бъде взета под внимание! Ще е много по-приятно за живеещите ТУК и за гостите на хубавия ни град!
Сашето, 15 г., София

Аз имам една много хубава идея. Ето я и нея. Аз мисля, че трябва колите да са по-внимателни, да спират на светофарите и пешеходните пътеки, защото има невинни малки деца, които се връщат от училище. Моля шофьорите: Внимавайте малко!
Лилия, 10 г., София

Здравейте, искам да Ви призная, че не се стига лесно до гениална идея. Човек стига до нея чак след като е преминал през много трудности. Аз Ви съветвам да пазите здравето си, нищо по-добро не бихте могли да направите за себе си, а и за родителите си и за близките си. Пазете своето и тяхното здраве. Защото животът е кратък!
Гергана Стефанова, 12 год., Варна

Моята идея е свързана с животните. Трябва да започнем да се грижим повече за тях. Да ги приютяваме, да ги обличаме, да ги къпем, да не мръзнат на студа. Ако може да се осъществи нека го направим. Аз имам едно малко кученце в къщи, което много обичам и то мен. Все пак то е най-добрия приятел на човека.
Виолета, 14г., Бургас

Нека да променим коренно начина ни на живот в града! Грозно е като видим боклук както сме в добро настроение, нали? Затова е най-добре всеки да разбере това. Също трябва да се сменят горивата на превозните средства или да се задействат със слънчева светлина. Заводите замърсяват много градовете. Значи трябва да се направят прочиствателни станции в тях. За всичко това се иска много време. Затова предпочитам да съм на село по време на лятната ваканция.
Мирослав Жеков, 10 г., Димитровград

Идеята ми е как да се отървем от многото боклуци, в които е зарината(за жалост)нашата скъпа България. Да се направят кофи за разделно събиране на отпадъци и след това да се рециклират (стъкло, хартия, пластмаса и т. н.)Може да се изградят големи и качествени сметища каквито са в Европейските страни като: Швейцария, Швеция и други образовани страни. Така сметищата ще се подменят и зариват периодично. Навярно ако това се случи, България може да стане една от най-хубавите страни в целия Свят, която всички хора ще искат да посетят. Защото България е една прекрасна страна(просто с малко повече боклучета).
Албена Атанасова, 14год., Бургас

Здравейте!
Моята идея е във всяко училище да има аквариуми и конна база. Всяко дете да си донесе едно животно и след часовете да ходи да го посещава. После да ходи да язди някой кон. Ако искате ние, вашите деца да сме щастливи, направете го.
Йорданка Василева Василева

Здравейте!
Моята идея е да има живот и на другите планети освен земята. Колко хубаво ще бъде, когато извънземните идват на земята и да играят с децата!
Адриана, 8год., Варна

Аз бих желала да няма завист. Ако никой не завижда, би било по-добре. Ще се караме по-малко. Няма да има лоши хора (крадци и др.). Ще си услужваме и всички ще бъдем приятели.
Деница Стоянова, 10год., Добрич

Здравейте!
Моята идея е във всяко едно училище в страната да се увеличат междучасията, да ни дават малко домашни за да имаме време за игра /ако си на пишем бързо домашните/.
Искам да поздравя всички ученици с новата 2004-2005 учебна година! И успех на всички ученици!
Мариета Евгениева Димитрова, 11год., Стара Загора

Трябва възрастните да ни обръщат повече внимание и може би няма да се случват толкова злополуки.
Силвена Колева, 12год., Чирпан


Здравейте! Ето и още една моя идея. Както знаем един от най-големите проблеми на света е глобалното затопляне. Доказано е, че като не замърсяваме, не изсичаме горите и бъдем поне малко по-добри, можем и да запазим света за по-дълго време!!! Е, никой не желае да се случи нещо, като във филма "След утрешния ден", нали?
Боряна, 13 г., Харманли


Моята идея е президентът и всички други управляващи да живеят един месец като обикновените хора, а според мен после ще разберат всички българи и състоянието на държавата ни ще е много по-добро.
Симона Димитрова Митева, 10год., Велико Търново


Здравейте малки и големи читатели!
Аз имам няколко скромни идеи, а ето ги и тях:
№1 Нека във всички училища да бъдат посадени различни растения, които да поглъщат въглеродния двуокис. Той е вреден за нас и нашето здраве.
№2 Представете си всеки човек да имаше вълшебна пръчица! Ех... животът щеше да е друг – вместо коли, замърсяващи въздуха, щеше да има летящи килимчета. Колко хубав щеше да е животът с вълшебни пръчици!
Гала Станиславова Цонева, 10год., София


Моята идея е:
Да спрем да сечем тропикалните гори, защото така унищожаваме видове животни и растения, които могат да изчезнат завинаги! Трябва да бъдем приятели с природата, и да я обичаме, а не да я унищожаваме!!!
Ивана, 9год., София

Да се спрат войните. Без друго животът е кратък, защо трябва да си го тровим? И всичко това заради едни хартийки, наричани с омразната дума пари.
Да се направи нещо за опазването и почистването на околната среда, а също и за закрилата на животните.
Силвия, 13год., Варна

Здравейте!
Моята идея е свързана с екологията! Ето я и нея:
Според мен ние самите си замърсяваме природата, което е направо убийствено! Тя малко по малко умира заради нас! Ние изхвърляме отпадъците си където видим! Замърсяваме улиците, полята, парковете, късаме от цветята насадени в града ни, фабриките изхвърлят вредните си токсични вещества в реките, което убива животинския и растителния свят в тях! Когато ходим на пикник и си изхвърляме пликчетата и други в природата – това е ужасно! Някой хора си изхвърлят угарките от цигарите в изсъхналата трева и стават пожари – така умират много растения! Вместо да пазим природата ни чиста и красива, ние я замърсяваме и убиваме! Аз много искам това да се промени и вие да ми помогнете!
Цветинка Иванова Цанова, 12год., Луковит

Здравейте!!! Много неща се нуждаят от поправка на този свят! Тероризъм, атентати, мръсотия... Ние докато оправим този свят ще мине мнооого време. Според мен трябва да се свържем с всички други планети или по-точно с извънземните /ако ги има/. Да намерим начин да общуваме с тях и може би те ще ни помогнат да решим проблемите на нашия свят, защото, сигурна съм, те са напред в развитието си и при тях няма нищо за добавяне или поправяне, както тук, при нас хората. А и много хора нямат работа и са ужасно бедни – също много гадно положение. Както казах, много са лошите неща на тоя свят, а дали ще се оправят – това не се знае, зависи само и единствено от нас...
Велина Петкова, 10год., Варна

Вместо да се строят атомни електроцентрали, защо да не се строят електроцентрали, които да превръщат вятъра или слънчевите лъчи в енергия. Колите също да се движат с такава енергия. Така няма да се налага да дишаме отровния им газ.
Габриела Томова, 9год., София

Моята идея е да се поставят постове на горски полицаи, които да охраняват горите и природозащитените резервати. Да не се хвърлят в природата отпадъци, които не се разпадат екологично, като найлони, пластмаси и др. Предлагам в градовете и селата да се поставят контейнери за разделено изхвърляне на отпадъците, както е в Германия. Да има отделни кофи за стъкло, пластмаси, хартия и екологични отпадъци.
Стоян Георгиев Маргаретов, 10год., Бургас

Ако обичате Земята,
боклука в торбата!
На въздух за отмора
не цапайте, бе, хора!
Илиана Чакърова, 9год., Банско


Нека да построят паркове и да засадят много дървета, колите да използват филтри, за да не се замърсява въздухът и около фабриките да се засадят много площи зелени растения.
Марто Манолов, 7год., София

Моята идея е вместо да хвърляме не нужните неща, да ги използваме. Например от най-обикновеното найлоново пликче можем да направим рокля за куклата или шапка за нас с която да можем да си играем, а защо пък не рокля от обикновен чувал, с която можем да играем на Пепеляшка. Има още безброй идеи, само малко трябва въображение. Чао.
Мила, 12год.

Здравейте! Аз мисля, че на улиците има прекалено много кучета и котки, които трябва да се отглеждат в къщите. Защото на вън е много опасно за тях, няма какво да ядат и няма кой да им даде малко любов. Моята идея е тези улични животни да се вземат, да се изкъпят, да им се сложат нужните ваксини против болести и тези малки сладурета да се раздават на по-бедните семейства, които искат домашен любимец, но не могат да си го позволят.
Дени, 12год., Пловдив

Здравейте, аз съм Иван от София и имам идея за бедните хора, които са по улицата: да им се направят центрове, да ги лекуват, да си оправят живота!
Иван, 15год., София

Моята идея е:
Светът може да стане по-добър, ако всички се обичаме взаимно. И да не бъдем толкова скучни. Благодарение на тази обич, ние сме по-добри. Така според мен и светът ще бъде по-добър.
Мими, 10год., Раковски

На мен ми е жал за бедните деца. Затова смятам че трябва да се събират дарения.
Мария Игнатова, 10год., Свищов

Здравейте, моята идея е вместо да хвърляме старото найлоново пликче, можем да вземем още едно, две пликчета и да си направим найлонова шапка или да си направим от чувал рокля, с която да играем на Пепеляшка. Чао!!!
Мила, 12год.

Проблем №1 е, че ние всички живеем на планетата Земя и я замърсяваме. Мисля си, че ако хвърляме отпадъците на определените места и почистваме нашата планета, ще бъде много добре и ще е красиво.
Виктория Руменова Вичева, 8год., Провадия

Здравейте! Моята идея е да не замърсяваме природата, защото така нищо няма да постигнем. Учителката ни по природознание каза, че каквото сега правим на природата, тя след години ще го върне на нас. И аз мисля, че тя е права. Помислете!
Христина, 12 год., Варна

Здравейте!
Казвам се Лиза. Идеята ми е да се прокара закон за закрила на животните. Въпреки, че такъв може вече да има, мисля, че животните заслужават много повече. Да се издаде закон срещу бракониерите и те да бъдат съдени според закона. Трябва да им се поставя мярка за неотклонение – задържане под стража и да ги осъждат на поне 3 години без право на пускане под гаранция или замяна! Животните са в опасност! Нека им помогнем да оцелеят, за да не ги загубим и да си спомняме с мъка, че ние сме причината да изчезнат много видове!
Лиза-Мари Стоян Янкова

Скъпи читатели,
Аз се казвам Цветина и много обичам цветята. Не съм съгласна да ги късаме и унищожаваме. Затова моята идея е да ги пазим, поливаме, плевим и да полагаме всякакви усилия те да не увехнат. Това е моята идея.
Цветина Георгиева, 10 г., Монтана

Скъпи читатели,
Аз много обичам животните и не искам да има бездомни животни. Не съм съгласна хората да убиват животни за да ги ядат. Нека се засрамят тези, които са изгонили домашните си любимци навън! Ако се вгледате в очите на едно животно, ще видите приятелство, ако животното не е бито. Това приятелство не бихте могли да го намерите в очите на всеки човек. Виждала съм деца, които целят животните с предмети само защото не им харесват или пък защото имат бълхи! Ако видите болно животно, не правете така! Просто му помогнете с нещо. Например го нахранете, а ако това не е във вашите възможности се отдалечете вместо да го целите с нещо. Помагайте на животните, моля ви!!! Това е моята идея.
Anil Ayhan, 10 г., Русе

Светът щеше да е прекрасен, ако нямаше пари.
Така нямаше да се убиват хора.
Животните нямаше да се избиват за пари и нямаше да се унищожават горите и растенията за пари.
Ще е хубаво да си разменяме нещата.
Добре е да се опазва природата.
Призовавам всички хора: Опазете природата чиста!!!
Виктория Гамолова, 12 год., Варна

Ако някой убива беззащитни същества, сече дървета и ловува през забранен период, то трябва да бъде наказан.
Виктория Вичева, 8 год., Провадия

Трябва навсякъде да има аларми. Ако някой хвърли боклук, където не трябва, алармата веднага ще се включи и ще подсети минувача да го вдигне и да го изхвърли в кошчето за отпадъци.
Анелия Делийчева, 11 год., Царево

Ще е готино, ако има по-дълги междучасия, и да няма пари! Не може ли по модела "аз давам, и ти ми даваш" (тоест замяна)?! Също ще е интересно, ако се свържем някак си с космоса, да станем приятели с извънземните(ако изобщо има такива). Може също да се създадат такива устройства, които да превеждат езика на животните... абе много неща ми се въртят в главата...
Лилия, 13год.

Проблем № 1 в Света е замърсяването на природата.
Трябва да я опазим, защото без нея животът е невъзможен, както за нас и за животните.
Ако ние престанем да замърсяваме природата, Светът, нашият дом, ще бъде едно приятно за обитаване място.
Кристина Генкова, 11 год, София

Здравейте! Казвам се Александрина, но ми казват Саня или Алекс.
Мисля че идеята ми е добра. Може да вържем за себе си едно въже за метлата – така ние ще можем да си вършим друга работа и да метем!
Алекс, 11 год, Пловдив

Ако някой убие беззащитни същества, които секат дървета и ловят нещо, когато не е разрешено – да се наказват!
Виктория Вичева, 8 год., Провадия

Първата ми идея е за перпетуум мобиле.
Върху няколко дъски, които са приковани за колеленца, да има малка газова бутилка. Зад тези дъски да има привързан стол с колелца, а над дъските кормило. Така може би ще стане един доста странен автомобил, който ще се движи на газ.

Втората ми идея е хората, които убиват невинни животни, секат дървета или замърсяват околната среда да бъдат наказвани.

Радина Ангелова Радева, 10 год, Велико Търново

Здравейте хора!

Моята идея е всички деца и възрастни да опазим природата! Всеки ще си има работа: децата няма да си хвърлят отпадъците на улицата. Възрастните ще взимат кучетата в кучкарниците, други ще чистят улиците. И всичко ще бъде наред. Искам да ви кажа една моя тайна: аз също не опазвам природата, но ще се науча!!!

Ивета Йорданова, 10год., Варна

Здравейте, моята идея е да направим някаква фирма, но за всеки да е безплатна. Много ще е хубаво ако помогнем на хората без пари. Какво ще кажете за моята идея? Хубава е, защото ще помогне на много хора.

Женя Динкова Динева, 10 год, Ямбол

Здравейте, и аз мисля като Йонито. Когато мама ми каже нещо невъзможно за мен аз искам да го видя със собствените си очи. Не само по детските филмчета, а наистина да има машини на времето. Чао!

Кристияна Валентинова Милинова, 11 год, Свищов

Здравейте, моята идея не е за открито гориво, нито за перпетуум мобиле – тя е за вас.
Мислех си, че няма да е зле да правите повече конкурси.
Имам предвид, че на всяко дете му се ражда идея за някоя приказка или стихотворение, затова можете да направите конкурс или нещо подобно свързано с това.
Валентина Колева, 12 г., Велико Търново

Здравейте, моята идея е всички деца, да пазим природата чиста, защото тя е нашият дом.
Ако не спазваме това правило, можем да замърсим природата, и може би и въздуха.
По този начин ние ще се разболеем. Това е моето мнение.
До скоро! Ще ви пиша пак!

Татяна Димова, 10г., Чирпан

Здравейте, моята идея е всички улични кучета да си намерят дом за живеене чрез най-добрите хора, които могат да им помогнат, а така и на нас!
До скоро! Ще ви пиша пак!
Ини, 2, София

Здравейте! Аз мисля че ще е хубаво никъде на планетата да не се използват пари!
Така всички хора ще са равноправни, няма да има бедни и богати!
Няма да има толкова престъпления и кражби:)
Елица Димитрова, 10, Велико Търново

Всекидневно да си разказвам приказки.
А други не знам, понеже обичам да рисувам и рисувам страхотно.
Обичам да пиша и пиша страхотни неща. Обичам да свиря и свиря приятно, обичам да слушам KaриZma, какви ли не гениални идеи ми се раждат в главата!
Аз съм Хриси, пишете ми!
Християна Петрова Петрова, 10, София

Здравейте, моята идея е да опазим природата като не хвърляме отпадъци където ни падне.
Също така да не убиваме животните, които са на изчезване.
Довиждане, ще ви пиша пак!
Пламена Терзиева, гр. Варна

Здравейте, аз искам всички кучета да се приберат.
Йоана, гр. Горна Оряховица

Можем да защитим природата като не хвърляме отпадъци. Трябва да я пазим чиста.
В България е най мръсно. Ако посетим другите държави ще видим, че там е много чисто, а ние тука тънем в мръсотия.
Затова ако пазим природата чиста и при нас ще бъде така.
Павлина

Първо: Моята идея е да направят някаква игра като "Стани богат", но не с пари, а с книги или училищни принадлежности. Въпросите да са подходящи за възрастта на детето, което участва и така да се разберат неговите знания.

Второ: Да се отдели една седмица, в която децата и възрастните да почистват града, в който живеят.
Мария Любенова

Здравейте, приятели. Според мен не трябва да има воини, защото сме създали много хубави неща, не можем просто да ги развалим.
Александра Цончева

Моята идея е да се създадат големи машини, които автоматично да привличат всички видове боклук. В тях да се разпределят отпадъците по вид, за да могат да се рециклират. След като се преработят от тях да се произвеждат качествени стоки, които да се продават на по-ниска цена. Това ще допринесе за запазването на природните богатства и за почистването на нашата планета от всичкия натрупал се през годините боклук. Машините ще приличат на камиони, само че върху тях ще има шест контейнера. В първият ще се събират картони и хартии, за да се произведат пак хартиени изделия, при това без излишното изсичане на горите.
Във втория ще се събират метални отпадъци и след като бъдат рециклирани, пак ще разполагаме с тях без да се хабят природните ресурси. В третия ще се слагат пластмасови изделия, за да се преработват, а след това да се използват отново. В четвъртия ще се поставят стъкла и по този начин ще се избегнат нежелани порязвания, а и ще се получават нови бутилки и буркани. В петия ще се събират платове и други подобни, защото по-късно от тях пак ще се произвеждат необходимите за бита на човека дрехи, кърпи и др. В шестия ще събират такива боклуци, които не могат да бъдат рециклирани и в подземни фабрики ще се изгарят, а с получената топлина ще се загрява вода, която да се използва в домакинството.
Владислав Светославов Дацов, 12 години, гр. София

Да защитим природата като слагаме табели като "не хвърляйте отпадъци по земята" и "не убивайте животните".
Александра, 9 години, гр. Пловдив

Моята идея е Ирак и САЩ да не продължават тази опасна битка, защото така ще пострадат други невинни хора, държави и най-вече малки дечица.

Тези малки и невинни същества могат да имат щастлив живот! По телевизията дори казаха, че иракските войници са вземали майки и дечица за мишена за да не убият президента на Ирак, Саддам Хюсеин.

Боряна Ив. Георгиева, 10 г., гр. Чирпан

Здравейте! Първо искам да Ви поздравя за прекрасната идея!

Първо: за мен е много важна екологията. Всички знаем, че не бива да хвърляме отпадъци по земята. Да, на приказки е много лесно, но нека се замислим колко хора го правят? Мисля, че ако искаме всеки да си хвърля отпадъка на правилното място, трябва да има някакъв стимул за това. Някакви, макар и символични награди трябва да се дават и ще видите как всички ще се надпреварват да хвърлят отпадъците.

Второ: Сега една от основните теми е войната в Ирак. Мисля, че не оръжията за масово поразяване са виновни за нея, а гордостта, непреклонността и упоритостта на Буш и Хюсеин. Тези неща трябва да се преодоляват.

Трето: Във всички училища да се предлага безплатна Coca Cola, защото тя стимулира мозъчната дейност.

Четвърто: пред всички училища, освен бодигардовете, да има полицейска охрана/пред моето има.

Пето: да не се продават цигари и алкохол на непълнолетни/знам, че има такъв закон, но в моя град не се спазва/.

Шесто: На всички ауспуси да има пречистватели.

Седмо: Да се увеличи броят на парковете!

Десислава Живкова Желева, 14 г., Ямбол

Моята страхотна идея е:
Във всички телевизионни игри не могат да участват непълнолетни деца. Аз предлагам да се направи предаване с водещи деца и участници под 18 години. Зная, че има много детски игри с водещи деца, но не ви ли се е случвало да гледате Риск печели риск губи, Треска за злато или Стани богат и да ви се иска много да участвате. Тези игри ще бъдат за проверяване знанията на децата от училище.
Марги, 11 г., София

Моята идея е да се направи нещо да спре войната.
Защото сега даваме летище на САЩ, но след няколко години Ирак ще се обърне срещу нас.
Габриела, 12 г., Тервел

Най-големия проблем в света – екологията: всички хвърлят боклуците без да помислят какво ще стане в бъдеще, затова трябва да има кошчета за боклук, които да усещат боклука и да го придръпват с магнит.
Цветомила Дилянова Босева, 11 г., Оряхово

Ако видя иракско дете, аз бих му казала да не се страхува, защото има страни, които застават на тяхна страна.
Нора Димитрова, 7 г., Варна

Моята идея е да пазим родината чиста и да не хвърляме боклуците на земята!
Галина Младенова, 8 г., Варна

Моята идея е да построя ботаническа градина в града ми.
Ще посадя много, много дървета, цветя, храсти и др. За децата ще има катерушки, но обезопасени с дунапрен, гумени люлки, а за по-големите и възрастните – пейки.
Ще е чудесно място за отдих. Ще се разхождат майки с детски колички, деца ще играят.
Не искам да има коли, които да са с дизел или бензин. Те са много вредни! Искам колите да се движат с крака като филмчето "Флинстоун".
Така въздухът ще е по-чист за човека. В ботаническата градина децата ще могат да се движат с колелета, скейборди, пеша или с такива коли.
Мисля, че ако поне всеки се грижи за нашата планета, тя ще се превърне в нещо по-добро.
Мартина Димитрова Димитрова, 10 г., Г. Оряховица

Нека опазим градовете от замърсяване!
Мария Василева, 9 години, гр. Бургас

Идеята ми е по-голямата част от местата за паркиране пред блоковете в моя град да се премахнат и на тяхно място да се направят игрища, удобни за всякакви спортове.
Стилиян Томов Тръпков

От отдавна искам София да е била както преди!
Уважавана, всяваща страх у другите страни!
Да е чиста, всеки ден да минават по 20 човека с маркучи и да търкат цяла София с вода(лукс: със сапун)!!! Да има страшно много дръвчета и по-малко коли!
Да има 2 дни седмично движения с колела, скейтове, ролери – коли да няма!
Да се намали карането на коли!
Ива Калинова Тихолова 12 год., София

Здравейте, моята идея е: защо в човечеството да няма машина на времето.
Тя може да ни върне назад във времето. Да видим какъв е бил животът на нашите родители, или в бъдеще.
Така всеки ще знае какво го очаква.
Ако има такава машина ще разберем стария живот, старите традиции. Чао!
Йоанна Калинова Йоновска 9 год., Свищов

Моята идея е да се изобрети апарат, който ще се поставя на животните и благодарение на него всички деца ще могат да си говорят със техните животни.

Много се надявам това да се случи, тогава аз и моите животни да си говорим.
Антония Лозанова Дангулева 12 год., София

Аз искам природата да е по-чиста! Трябва да се организира кампания или нещо такова, за да се почисти природата, защото въобще не е приятно да газиш в разни мръсотии!!!
Искам също да се спрат лошите дела, да няма престъпници, крадци, убийци, терористи и т. н.!
Трябва всеки да върши добри дела!
Иначе светът няма да съществува!!!
Радвам се, че ви писах, и че ви казах моята идея!!!
Довиждане! Ще продължавам да посещавам сайта ви!!!
Ния Василева, 10 год., Чирпан

Здравейте!
Пак съм аз – Иглика!
Аз смятам, че никое дете по света не заслужава да живее във война!
Моята страхотна идея е вместо да се започват безсмислени войни, всичко да се решава мирно, а преди всичко да се мисли за децата – бъдещето на тази планета!
Чао-Чао!
Иглика Грозева, 13 год., София

Да почистим България! Нека почистим нашата родина!
Аз не искам да мирише.
Всички знаем как може да я направим красива.

С много уважение: Десислав
Десислав Иванов Николов, 10 години, гр. Бургас

Здравейте издатели на страницата,
мисля, че за да стане света по-чист, трябва всички ние да се включим в осъществяването на тази прекрасна инициатива. Защото, ако само една държава се включи, няма да има никаква полза.
Трябва на заводите, които имат филтри да се сложат двойно повече, защото почистват само 67% от изхвърляните газове. Но разбира се това не е по джоба на някои държави. За целта трябва да се обединим и да си помагаме по финансите.
Несъзнателните хора си изхвърлят ненужните отпадъци и остатъци от храни на улицата, а не на определените за целта места.
Ако искаме да спрем това трябва да има поставени на всякъде контейнери или кошове, трябва и охрана на местата, за да пазят местата от крадци.
Водите също трябва да се пазят, защото хората прокарват каналите си направо в реките.
Това не трябва да се случва! Трябва да се сложат двойни филтри както при заводите!
Това беше от мен ! ЧАО!
Димо Ангелов Манов, 9 години, гр. Горна Оряховица

Моята идея е да се спрат всички лоши дейности, които днешния свят измисля, тогава ще съм спокойна.
Владимира, 11 години, гр. Ямбол

Моята идея, която се надявам, че ще стане реалност някой ден, е да живея в свят, в който да не ме е страх да се прибирам сама в 8 часа вечерта, и в който няма да дишам газ и изпарения от бензин и нафта.
Свят, над който няма да вали киселинен дъжд, и когато се разхождам да не ритам боклуци и да тъна в кал и киша през зимата.
Децата (най-вече в България) заслужават нещо по-добро, но за което май ще трябва да се погрижат сами, защото тези, на които тази задача е поверена, не си вършат работата.
Ева Шишманова, 14 години, гр. Пловдив

Сега наближават много хубави празници. Може всяка община да събере пари за една елха и да я купи.
Ще се вземат също така и играчки и гирлянди.
Хора, така ще им бъде весело и забавно.
Боряна, 9 години, гр. Чирпан

Не знам дали е подходящо да участвам в този конкурс, защото все още съм много малък и мама пише заради мен. Но пък ми хрумна нещо, нали знаете, че двегодишният малчуган има нужда от пространство.

Та аз искам някой да ми построи едно помещение, голямо колкото спортна зала от среден мащаб.

В нея да е достатъчно топло и все пак не повече от 22 градуса. Да бъда облечен подходящо и около мен да има все забавни предмети-топки, камиони, моливи, пастели, рисувателни блокчета, строители /Лего/, велосипедчета и пр.

Така, в този весел хаос да лудувам по цял ден. Като се уморя, заспивам където ме завари сънят.

Като огладнея, натискам едно копче и мама ми носи сандвич. Като ми се пишка го правя същото. Никой не ми пречи, никой не иска да ме кара да правя неща, които не ми са приятни.

Изобщо, искам да имам едно голямо кътче, което да е само мое.

И искам още всички деца по света, които са родени през 2002 г. да притежават същите тия детски луксове, за които вече споменах.
Момчил Димитров Петров, 2 години, от гр. Ямбол


Моето предложение е пътна полиция или там хората които се грижат за пътищата да разпръскват повече пясък, защото стават много произшествия!
Съвет за всички шофьори:
1. Бъдете внимателни!
2. На заледени райони карайте бавно!
Боряна Георгиева, 9 г., от гр. Чирпан

Здравейте, аз мисля, че трябва да направят една изложба на децата, които са сираци, но са много талантливи.
Сигурна съм,, че има деца, които рисуват много хубаво. А и така ще съберат пари за Коледните празници.
Никол, 10 г, от гр. Г. Оряховица

Моята идея се нарича "Болните дървета"всъщност кака го измисли, но аз ви го изпращам. Е, така де аз искам когато се отсече някое болно дърво, на негово място да се посее ново. Това дърво ще живее докато не се завърти кръгът отново.
Моника, 10 г, от гр. София

За да изчезне безработицата и бездомието – трябва да се построят на бездомните къщи. Така ще изчезне и безработицата, защото всички, които са безработни ще строят къщи.
Бояна Станева, 11 г., от гр. София

Трябва да няма училище, а всеки час да е различно питие и като го изпиеш, да научаваш нещо по съответния предмет.
Математика – ягодов сок;
География – фанта портокал;
История – Кока кола;
Литература – портокалов сок;
Биология – фанта лимон;
Английски – фанта екзотик и т. н.
Бояна Станева, 11 г., София

За да се намали харченето на питейна вода може за нуждите, за които не е необходима питейна вода да се ползва морска вода. Съвсем леко пречистена и обезсолена. Например: водата в тоалетната, поливането на фермите и др.
Ивелина Петрова Латкова, 13 години, гр. Варна

Привет! Моята идея е, че всеки трябва да има семейство, което да го обича, да му купува играчки, лакомства и да може да ходи на училище, да се учи и да пише, както другите деца могат, така и то да може като всички. Да ходи и даже да учи чужди езици и да рисува като другите деца!!!
Мариета, 11 години, гр. Поморие

Моята идея е вместо катерушки и люлки, да се поставят надуваеми играчки и други играчки, на които децата няма да се удрят.
Боряна, 9 години, гр. Чирпан

Защо да не се направят детски площадки в тревата, за да не стават произшествия?
Боряна Иванова Георгиева, 10 години, гр. Чирпан

Всички знаем, че цветята се нуждаят от вода. Всички знаем, че много често забравяме да ги полеем. Затова предлагам следния механизъм:
Една туба с вода се поставя по-високо и саксиите се нареждат около нея. Във водата се потапят дебели памучни или вълнени конци, които започват от тубата и завършват в пръстта на саксиите. Така водата ще се стича по вървите и ще напоява растенията.
Освен оригинална, тази идея е и много красива, ако тубата бъде украсена и от нея излизат разноцветни върви. С направената по този начин напоителна система можете приятно да изненадате своите роднини – майки, баби, дядовци, бащи и т. н. Не забравяйте към подаръка да прибавите и някои нови саксии с красиви цветя.
Много поздрави: Грета Димитрова Иванова, 10 години, гр. София

Здравейте! Според мен хората, които имат лунички на лицето са си ги получили от Луната.
Клаудия, 10 години, Сливен

Според мен всеки трябва да засади цвете пред дома си. Да има много детски площадки. Да има много паркове. Да има басейни в училищата и може би още много забавления за децата, а може би и за родите ли.
Мира Бориславова Попова, 11 години, Елхово

Много ще се радвам, ако децата вместо да се ритат и да скачат, да си играят като деца, защото ТОВА СА ТЕ!!! ДЕЦА!
Виктория Александрова Алексиева, 10 години, гр. Раковски

Аз бих искала вече да няма бездомни хора, аз един ден срещнах един дядо, който цял ден не беше ял и бъркаше в кофата.
Защо ли да не направят домове за хора, които нямат пари за един хляб. Но не само в София, а в малки и големи градове.
Ралица Малчева, 10 години, гр. Добрич

Аз искам да има всяка година един месец, през който да се забрани карането на коли и автобуси, а да ходим пеша и да има глоби за тези, които не изпълняват!
А и също така да няма тероризъм, да не се избиват хората! Това ще бъде много хубаво и всички ще бъдат спокойни!!!
Анна Великова Михайлова, 10 години, гр. Варна

Ами според мен трябва всички да живеем в къщи, специално построени от екологични материали, които да имат вместо покрив трева.
Тя ще синтезира слънчевата енергия, а ние ще я обработваме и ще я използваме за производство на електричество, топлина и др.
Ани Владиславова Трайкова, 14 години, гр. София

Здравейте приятели! Аз съм Ина и искам да споделя моята идея за решаване на проблемите на децата от цялата планета! Искам моето училище да може да побере всички деца! Тогава всички ще са щастливи, защото си имаме една очарователна мис Рени, която е вълшебница и знае отговорите на всички въпроси. Училището, вКоментари
4 коментара

Християна , ,

Публикувано на 06.11.2008

Много е интересно пишем за различни неща и споделяме идейте си!Забавно!:)

Даниел , ,

Публикувано на 19.02.2010

яко е

Джейлян Ферад, 11 г.,

Публикувано на 05.11.2011

Здрасти! Казвам се Джейлян туркиня съм и съм на11г. Може да съм мисиоманка,но моята вяра не е в Аллах,а в Иисус Христос(Господ Бог). Бих искала пове4е хора да вярват вярват в Бог.Не само веднъж бог ми е спасявал живота.моляви поне да благодарите на бог когато направи нещо добро в живота ви. Нещата,които децата са написали са все безмислени неща. Нека както аз вярвам в него така и вие да повярвате в Бог. Наистина той прави 4удеса.

anife asanova, 11 г.,

Публикувано на 12.01.2012

monogo e xubavo i interesno

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град