конкурси

Начало | конкурси | Моята рецепта Рататуй - кой какво спечели

Моята рецепта Рататуй - кой какво спечели

Аз детето | 2007-08-31

Моята рецепта Рататуй - кой какво спечели

Малки готвачи,

Време е да ни покажете колко сте добри в кухнята и в приготвянето на вкусни и красиви ястия! Участвайте в новия конкурс на Аз Детето и Синеплекс като ни изпратите вашата рецепта за ястието "Рататуй", така както вие си го представяте. Напишете ни необходимите продукти и начина на приготовление, ако искате опишете и начина на поднасяне. Не забравяйте да напишете имената, годините си и от кой град сте.
Най-добрата рецепта ще бъде приготвена на премиерата на филма на 15 септември в Синеплекс лично от Иван Звездев, а всички участници в конкурса ще поканим да приготвят своята рецепта под негово ръководство. Това ще се случи на награждаването на победителите в конкурса, което съвпада с премиерата на филма Рататуй - 15 септември, от 17 до 19 ч, в Синеплекс.

Наградите са:
10 подложки за чаши от Рататуй
5 подложки за мишки от филма
5 билета за премиерата на 15 септември
и ГОЛЯМАТА НАГРАДА - кутия за сандвичи Рататуй и билет за премиерата

Очакваме вашите рецепти до 12 септември на познатия адрес konkurs@az-deteto.com. В хода на конкурса тук ще публикуваме имената на участниците, на 13 септември ще обявим победителите и накрая - най-добрата рецепта за "Рататуй".
Сложете готварските шапки, запретвайте ръкавите и сътворете най-вкусния "Рататуй"!
Успех!

Ето и кой какво спечели:


Голямат нааграда - кутия за сандвичи Рататуй и билет за премиерата отива при Георги Киров от София на 16 г. Той забърка следната рецепта:

На шишчета се нанизват всякакви неща, които една мишка би могла да открадне от някой шкаф или от хладилника, например различни видове сирена (бяло, ементал, рокфор, синьо, гауда...), кашкавал, варено яйце, малки кюфтенца, царевица, рачешки рулца, лучени кръгчета, пилешки или рибни хапки, маслини без костилки, малки доматчета, шайби морков, чушки, гъби, люти чушлета, задушен карфиол, броколи, брюкселско зеле, дори пипала от октопод, изобщо каквото се сетите. Продуктите се нанизват на шишчетата, а самите шишчета се увиват със сварени спагети. От брашно, разбито яйце, мляко и различни подправки (червен и черен пипер куркума за цвят) се приготвя заливка, с която се заливат шишчетата. После се овалват в накълцани на ситно чушки и галета. Шишчетата се пържат до златисто. Сервират се със сметанов сос, отгоре се разтапя ементал.

Подложки за чаши отиват при:

Цветина Арабаджиева,11г., София

Савина Станчева, 11 г., Варна
Илиана Безинска, 11 г., Благоевград
Виктория Келешева, 12 г., Смолян
Вилиана Камбурова, 11 г., Русе
Карина Узунова, 12 г., Кюстендил
Силвия Алтънджиян, 12 г., Бругас
Стефани Георгиева, 12 г., София
Сара Абделкадер, 10 г., София
Зорница Карчева, 11 г., Монтана

Подложките за мишки печелят:

Мария-Никол Косева, 10 г., Пазарджик
Кристина Маринова, 10 г., Монтана
Зорница Георгиева, 10 г., Добрич
Петя Бончева, 10 г., Хисар
Александър Тончев, 11 г., Плевен

Билети за премиерата на 15 септември:

Ейнджи Кожухарова, 10 г., София
Цветелина Хубенова, 12 г., София
Виктория Шолин, 16 г., София
Михаил Борисов, 10 г., София

Стела Иванова,17г., София

Честито на победителите!

Очакваме носителят на голямата награда и притежателите на петте билета да си ги вземат на касата на Синеплекс в Сити Сентър София и да се насладят на Рататуй! Останалите награди ще изпратим по пощата.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град