интересно

Начало | интересно | Мечето Падингтън

Мечето Падингтън

Кристина Камджалова | 2010-09-20

Мечето Падингтън

Здравейте, казвам се Кристина Камджалова, на десет години съм и ще ви разкажа за книгата "Мечето Падингтън". Тя е написана през април 2001 г. от Майкъл Бонд.
Един ден случайно попаднах на нея, когато се разхождах в една книжарница и много ми хареса (на мама също). Тя ми я взе. Всяка вечер мама ми я четеше. Отначалото беше малко тъжно, защото лелята на Падингтън (леля Луси) постъпила в дом за пенсионирани мечки и оставила племенника си сам. Той изминал пътя от тъмно Перу чак до Англия. През цялото време носел табелка с надпис "Моля погрижете се за това мече.Благодаря ви."
Накрая стигна до Лондон, там видял семейство Браун и те го приютили. По-късно той се запознава с г-н Къри (г-н Къри бил мооооооого свидлив), а после се запознава с г-н Грубер, който бил супер добър и Падингтън му помогнал да напише книга със заглавие "Светът и неговите чудеса". За това трябвало да обиколят света (е не точно целия свят).
Г-н Грубер имал антикварен магазин и Падингтън се отбивал всяка сутрин там и хапвал кифлички с мармалад и чай. Той изживял много приключения с членовете на семейство Браун. Г-н Браун (Хенри), г-ж Браун Джуди (дащеря им) и Джонатан (брат й). За всичко пишеше на леля си Луси.

Споменах ли че Падингтън много обичаше мармалад. В началото писателят се е вдъхновил от едно желязно мече, което стояло на камината му. По-късно се родила книгата за мечето Падингтън.



Коментари
3 коментара

Стиви Чакъров, 10 г.,

Публикувано на 20.09.2010

яко то и книга ли има аз го знам от децкото мечето Падингтън яко е

Криска , ,

Публикувано на 22.09.2010

мисля че са 3

жужу , 8 г. г.,

Публикувано на 14.06.2011

първата книжка за мече падингтън е написана доста отдавна - 1958 г. През 2008 честваха 50 години на мечето, известно в целия свят. У нас е познато от филмчетата по Супер 7, а сега вече излизат и книжките. А съвсем наскоро се учреди и клуб на приятелите на Падингтън. Има статуя на мечето на гара Падингтън в Лондон.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град