важните неща

Начало | важните неща | Малко идеи за ваканцията

Малко идеи за ваканцията

Аз детето | 2007-12-27

Така очакваната от всички малки и по-големи ученици ваканция вече е тук.

Сигурно сте я очаквали с нетърпение и сте правили планове какво ще правите през нея. Нещо, за което докато сте на училище не ви е стигало времето. И когато ваканцията дойде, забравяте за всички свои идеи и планове и отново ви се иска да сте на училище, защото ви е скучно.

Ето малко идеи за ваканцията, които могат да я направят интересна или да ви дадат идея за ваши занимания:

Забравете уроците и училището. Ваканцията си е само ваша. Сега трябва да си почивате, да се веселите, да мислите само за приятни неща.

Съберете приятелите си и отидете на излет. Със сигурност около вас има планина, река, язовир. Ако не друго, то поне има някое малко хълмче с дървета. А ако живеете в градове като Варна, Бургас и т. н. още по-добре. Можете да направите излет на морето. Облечете се според сезона и си вземете кибрит и вестници за огън, на който можете да изпечете нещо за ядене като например кренвирши.

Ако обичате да пътувате и родителите ви също, можете да ги накарате да отидете до най-близкия и интересен град. Например Пловдив, Копривщица, Несебър, Видин или някой друг. Може също и в София, и там има доста интересни неща. А ако случайно родителите ви кажат, че не им се ходи никъде, убедете ги, че е много важно да посетите някой от съседните градове, защото учителката по история ви е заръчала да разгледате тамошния музей или друга забележителност. Така хем ще им се издигнете в очите, хем ще видите свят, природа, град.

Поне веднъж отидете на театър. Ако още не сте открили това удоволствие. Вземете със себе си поне 5-6 приятели. Ще видите, че няма да съжалявате. Ако пък не искате на театър, можете да отидете на кино и да гледате някой филм.

Поканете приятелите си у вас да гледате някои филм.

Организирайте си купон с маски. След като всички дойдат, свалете маските и ги номерирайте. Напишете числата на малки листчета и направете томбола. Ако например една от маските е лисица, а номерът и е например 3, този, който изтегли номер 3, ще играе 3 минути лисица. Гарантираме голям смях.

Вместо да купувате картички за подаръци, нарисувайте ги. Така те ще са оригинални и неповторими. Може да не са за подаръци, а за да изпратите на някои роднина картичка, направена от вас. Сигурни сме, че той много ще се зарадва.

Можете докато сте ваканция да се запишете да тренирате някой спорт. Това ще е много интересно за вас. И когато след ваканцията се видите със съучениците си, ще има с какво да ги впечатлите и да им разкажете за интересния спорт, който сте тренирали. А може и да ви хареса и да продължите да го тренирате през цялата година.

Ако тези идеи не ви харесват, опитайте да си измислите свои неща, които да правите през ваканцията.

Най-важното е, като се събудите, главата ви да е препълнена от идеи! Не стойте, не се оплаквайте от скуката, действайте.

Ако имате идея, изпратете ни я, ще я добавим тук.Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 05.04.2009

Съберете се много деца в някоя улица и играите някои на федербал други на волеибол,на сидже,на криеница на мач и ще видите колко е забавно.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град