новини детски

Начало | новини детски | Любимите гугулета на Юлия Спиридонова с ново специално издание

Любимите гугулета на Юлия Спиридонова с ново специално издание

Аз детето | 2021-03-08

Любимите гугулета на Юлия Спиридонова с ново специално издание

Забавни, весели, цветни и готови за приключения – любимите гугулета се завръщат, за да отведат малките читатели във вълшебната гора и да ги направят част от своите игри. „Приказки за гугулета“ от обичаната детска писателка Юлия Спиридонова е специално издание, което включва 25 публикувани и 5 изцяло нови приказки за семейството на гугулетата.

Първите издания с веселите герои – „Гугулетата“ и „Приказки за гугулета“, излизат преди повече от 20 години и са единствените сред книгите на Юлия Спиридонова, илюстрирани от самата авторка. По тях е заснет детският телевизионен сериал „Гугулиада”, който продължава да се излъчва и до днес. Доказателство, че историите са все така актуални.

Новото луксозно издание на приказките грабва вниманието на децата и ги кани в един пъстър свят, където ги приветстват гугулетата и техните приятели, а родителите с носталгия се връщат към лудориите на любимите герои.

Любознателни и жадни да откриват и опознават света около тях, децата на мама Гугулица и татко Гугул са пълни с въпроси, някои от които родителите чуват и в реалния живот: кое им е магичното на вълшебните думички, защо часовникът тиктака, какво е това риболов, защо не е хубаво да се изяждат всички бонбони наведнъж? В света на гугулетата всеки нов ден носи обещание за вълнуващи случки – веднъж героите отиват на цирк, друг път се явяват на кастинг или стягат багажа за пътешествие до съседната гора. Е, случва се да ги гони ядосан бръмбърак или да направят някоя пакост, но едно е сигурно – с гугулетата никога не е скучно.

С веселите разкази за преживелиците на гугулетата, приказките на Юлия Спиридонова показват на децата как да бъдат верни приятели и да си помагат взаимно, учат ги да споделят и да се трудят, да правят разлика между истина и лъжа, между добро и зло. Всяка история носи важна поука, а най-ценният съвет е никога да не спират да питат, защото в отговорите се крие ключът към знанието.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град