игри за навън

Начало | игри за навън | Лабиринт от есенни листа – забавления за деца и домашни любимци

Лабиринт от есенни листа – забавления за деца и домашни любимци

Аз детето | 2018-10-05

Лабиринт от есенни листа – забавления за деца и домашни любимци

Есенните листа, красивите и не толкова красиви есенни листа, не са подходящи само за наблюдение, снимки и разни творчески проекти. Знаете ли, че есенните листа са много подходящи, дори най-подходящите и за една необичайно страхотна игра навън. В нея могат да се включат всички, дори и домашните любимци. Най-хубавото е, че за нея не ви трябва нищо друго освен свежо есенно време, малко желание за забавления и есенни листа, които точно в момента се намират с купища. Убедени сме, че никога досега не сте играли точно така с есенни листа!

За какво говорим ли? Много просто – направете си лабиринт от есенни листа. Това е всичко, останалото зависи от вашето въображение! Все пак обаче имаме и няколко идеи с които да допълним играта, която ви предлагаме. За по-малките от вас лабиринтът може да е почти на земята и просто да трябва да го преминете без да докоснете нито една стена! За малко по-големите обаче може да има и кестени и жълъди за препятствия, които да трябва да избягвате или пък да си представите, че са пазителите на лабиринта – магьосници и чудовища и вие трябва да ги победите, за да се измъкнете от него.

Този забавен есенен лабиринт става и идеален за домашни любимци. Вижте колко умело кучето, котката и дори хамстерът ви могат да се измъкнат от него! Ако сте повече приятели, които имат домашни любимци можете дори да си направите цяло състезание кой любимец ще се справи по-добре в лабиринта. А как се прави самият той? Много просто – събирате падналите есенни листа наоколо. Колкото повече, толкова по-хубаво. След това просто ги подреждате на криволичещи пътища с един вход и един изход. Можете да си направите кръгъл лабиринт, квадратен или някакъв още по-объркан. Това вече зависи изцяло от вашето въображение.

Пожелаваме ви приятна игра с есенните листа!

Още интересни идеи за есенни забавления можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град