сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви рози от есенни листа

Красиви рози от есенни листа

Аз детето | 2023-11-13

Красиви рози от есенни листа

Есента е един от най-красивите сезони и дори и най-зиморничавият човек не може да го отрече. Разбира се, всеки сезон си има своя красива страна, нещо, което другите сезони не притежават, но за този, който може да вижда истинското, есента е красива и вдъхновяваща. През нея могат да се видят неща, които иначе никога не бихме докоснали. Могат да се играят различни игри, които иначе не бихме могли и най-вече да се майсторят какви ли не неща с най-красивите и фантастични есенни листа. Сега ще ви го докажем. Предлагаме ви да си направите тази много красива, оригинална и несъмнено интересна роза от есенни листа. След това можете да я подарите на мама, баба, учителката си, а защо не дори и на приятелка, която обича подобни неща, които са направени на ръка.

Необходими материали:

  • 10-15 листа с различна форма и цвят
  • ножица
  • тиксо
  • малко клонче

Да започваме да майсторим:

Първото, което трябва да направите е да вземете най-малкото листо и внимателно да го сгънете по жилите. Нека те бъдат линиите, по които сгъвате. След това го навивате на малко и стегнато руло. Добре е по-цветната и хубава страна да е отдолу. После взимате друго листо, поставяте малкото руло по средата в него и така навивате и другото на руло. Така продължавате да добавяте листа, докато свършат и ви остане само най-голямото или докато прецените, че розата ви е достатъчно голяма. След това внимателно облепете листата с тиксо, за да не се разпадне розата. Може да стане още по-красива ако си намерите тиксо с флорални мотиви отгоре, вече продават такива, но и с обикновено прозрачно пак не става по-малко красива. Най-накрая отгоре закрепете и най-голямото листо, но без да го навивате на руло, за да прилича на листа като на истинска роза. Просто леко обгърнете от всички страни другите листа и готово. Пак залепете с тиксо.

Накрая направете и дръжка на розата. Малкото клонче отново залепете за долната част на листата и готово. Имате прекрасна есенна роза.

Можете да я подарите на всеки, на когото решите, а защо пък не и да я задържите за себе си. Ако ви харесва можете да си направите цял букет, да го сложите в стаята и той да поддържа творческото ви настроение през цялата есен!

Още най-различни идеи за есенни забавления можете да намерите тук!



Коментари
1 коментар

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 05.11.2016

Колко красива се е получила!Ще си направя и аз такава роза.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град