приказки от деца

Начало | приказки от деца | Котето рокзвезда

Котето рокзвезда

Шели, 9 г., София | 2006-10-10

Имало едно време едно коте което си мечтаело да стане рокзвезда. То обаче където и да питало, дали може да стане рокзвезда, не го приемали, защото имало много дрезгав глас.
-Мяяяяу... - въздъхнало котето и си запяло една рок песничка която само си било измислило:
"Тири ри ри ли ли! Защо не ме приемат! Да пея аз сега! Защото имал съм аз дреезгав глас!
Нима, нима никога аз няма да съм рокзвезда-а-а-а-!!!Ооо не-е-е-е!"
Минал един опосум и като го чул си помислил:
-Ама че дрезгав глас! Не може ли да изпее песента по хубаво?!Пфу...
Котето го чуло и много се обидило.
-Как си позволяваш! - извикало дрезгаво то.
-Извинявай това е самата истина. - казал опосумът наежено.
-Не ми говори! Щом ще ме обиждаш значи твоят глас е дрезгав! Тези които говорят лоши неща ги наричат с какви ли не противни имена! - котето се защити много добре.
-Добре! - казал опосумът. - Ще ти дам възможност да видим кой е крив и кой прав!Имаш три дена в които да събереш повече от двайсет животни за публика!
Минал единият ден в песни на какви ли не интересни неща. Гласът му бил много дрезгав и само двама скейтбордисти таралежи седели му се присмивали. На вторият ден той пеел все по тихо защото не искал да му е толкова дрезгав гласа. Но ето че видял как едно малко дете костенурче се е надвисило над един огромен трап! Той пеел тихо но дрезгавият му глас правел всичко по силно. Хрумнала му идея.
- "Xей дете в ямата не поглеждай! Ти ще пропаднеж безнадеждно!" - изпял котаракът. И този път дрезгавият му глас спасил малкото костенурче. То много харесало песента отишло и го заслушло. Събрала се голяма публика от поне 100 животни. Костенурки, сови, охлюви и какви ли не животни го слушали с интерес. Решили да разпространят новината за котето и да дойдат пак утре. На третият ден опосумът дошъл и видял 1000000 животни да слушат с интерес което!
-Добре! - казал той. - Ще те наема за рокзвезда в група ,,Дрезгавите котараци!"
И така котето станало известна рокзвезда!
(А двамата таралежи скейтбордисти и всички присмиващи му се се засрамили и по цели дни включвали каналът "Рок" по телевизията и слушали с часове рокбандата "Дрезгавите котараци"

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град