зоокът

Начало | зоокът | Конете

Конете

Симона | 2003-08-07

Конете

Конете са едни от най- умните животни на света. Има много породи коне – повечето са ездитни (обучават се за езда) – конни надбягвания, скачане на препятствия и т. н.

Както всички животни, и конете усещат хората наоколо – всеки кон си има характер и ако някой не му харесва – намира начин да го покаже. Така например всички коне обичат деца – дори най- дивите и необучени са кротки и внимателни с деца или в присъствието на деца.

На 1-2 годинки младото жребче или кобилка трябва да започне да бъде обучавано, на 3-4 г. вече е най- подходящ за спортна езда и състезания (тогава е и най- скъп за продажба). До 10 годишна възраст е вече подходящ за “учебна” езда – тоест за начинаещи жокеи (ездачи).

Знаете ли, че:

- Конете се хранят с овес и просо – на едно хранене изяждат по 3-4 килограма (в зависимост от размерите на животното и повече)!

– Жокеите трябва да са ниски на ръст– най- добрите и търсени ездачи са под 1.65 ръст!Коментари
7 коментара

Златина , 13 г.,

Публикувано на 27.08.2008

много обичам конете и винаги чета такива описания за но от това по готино няма.

Вики Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 28.08.2008

аз също обичам много конете и също като Златина обичам да чета за тях защото имам кон на име скарлет чела сам много книги за конете но това описание никаде не сам го срещала

titi , 10 г.,

Публикувано на 03.09.2008

mnogo obi4am konete i imam moi kon kazva se plamena mnogo knigi imam za kone i obi4am da 4eta za tqx v internet

От редакцията
Прощавай, но изтрихме адреса в Скайп, защото правилата за безопасност на децата в интернет не позволяват публикуването на такива данни. Разбира се, който иска да си говорите по любимата ти тема, може да пише и тук.

Ashley , 12 г.,

Публикувано на 09.09.2008

I az mn obi4am konete,daje dogodina za RD-to mi /31.05/ na6te 6te mi podarqvat kon (sun) izto4no-b1lgarska poroda. Nqkoi ako znae da se prodava 4eren izto4no-b1lgarski kon ili friziec da mi pi6e...

Мартин Трандев, 9 г.,

Публикувано на 28.12.2008

аз много обичам конете дори ходя на тренировки по конен спорт моята кобила се казва тара в село също имаме кон на име вихър но него не мога да го яздя защото дядо само го впряга и не е обучен за езда но той е стар на 13 години е аз съм прочел много книги за конете но по добро нещо от това никога не съм чел

Феим , 18 г.,

Публикувано на 31.01.2009

здравеите съшто и аз като вас обичам конете баштами се занимава с животновъдство и си имаме 5 коня които са чистокръвни наи добрите в областта ни

Бела , 11 г.,

Публикувано на 25.05.2021

Конят е любимото ми животно. Аз ходя на конна езда, а моята кобила се казва Епона. Тя е много добра и красива и само си търси вниманието. До редакцията: обичате ли коне?
От редакцията: Да, разбира се, благородно ви завиждаме, че имате възможност да сте близо до тези благородни животни.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град