важните неща

Начало | важните неща | Коледен призив от децата на София за опазване живота им на пътя

Коледен призив от децата на София за опазване живота им на пътя

Аз детето | 2008-12-20

Коледен призив от децата на София за опазване живота им на пътя

Членовете и ученическите автопатрули от Национален клуб “Би-бит” – за пътна безопасност, изготвиха коледен призив към институциите, от които зависи опазването на детския живот на пътя. С коледната картичка “Сбъднете мечтите ни!” те искат да привлекат вниманието на обществеността към този проблем.

На гърба на картичката, която отпред е с традиционен снежен пейзаж, е отпечатано посланието, което беше прието от членовете на клуба, ученици и деца от София по повод Европейския ден за пътната безопасност (13 октомври). В него младите българи мечтаят за бъдеще, в което отиват на училище без да се налага да лавират по тротоарите между паркиралите навсякъде автомобили, бъдеще, в което не се притесняват за живота си, докато пресичат уличното платно, да карат велосипедите си по специално маркираните алеи, бъдеще, в което всички да спазват правилата, определени в Закона за движение по пътищата.

Коледното послание ще бъде изпратено до кмета на Столична община, районните кметове, МВР, Министерството на транспорта, Министерството на образованието и науката, Инспектората по образование, Министерството на регионалното развитие и други компетентни институции.

Децата на София предлагат и на децата от другите градове да изпратят подобни коледни послания до местните власти.

София и нейният приятел Ауто
Училищен полигон



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град