Хари Потър и Затворникът от Азкабан

Начало  ›  Хари Потър и Затворникът от Азкабан

Хари Потър и Затворникът от Азкабан    Хари Потър и Затворникът от Азкабан
Джоан Роулинг
Тази книга не е от задължителните списъци


Дойде и третата учебна година в училището за магия и вълшебство "Хогуортс", а с нея и новите страховити приключения на Хари Потър.

В третата книга от поредицата за Хари Потър загадките стават все повече и все по-сложни. Около Хари се явяват зловещи призрачни създания, а затворник беглец, обвинен в масово убийство, се опитва да се добере до него. Но малкият магьосник не се предава, напротив – започва специално обучение за самозащита. Неговите лични страхове и кошмари се заплитат в горещо кълбо и разплитането им ще разкрие истината за част от историята на училището и някои от най-добрите му възпитаници... Тази истина е красива и страшна!

500 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

4 коментара

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 25.07.2012

Любимият ми герой от книгата е професор Лупин. Той учи Хари как да призовава покровител, той е най-добрият учител по черни изкуства, който някога е преподавал на Хари (доста по - добре от Гилдрой Логхарт примерно). Кръстникът на Хари, Сириус Блек (също един от любимите ми) е издирван и е обявен за смъртожаден, извършил много убийства. Всички мислят, че той е бил онзи, предал родителите на момчето-което-оживя. Но накрая истината излиза наяве - Опаш е натопил Сириус и живял години като плъх на братята от семейство Уизли - Скабърс (в този момент бил на Рон). В края на краищата Блек и Хари стават много близки. Страхотна книга!!!

Пролетина Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 09.02.2014

Гилдрой Локхарт е един страхливец.Все пак професор Ремус Лупин е върколак.Но когато е човек ми е много симпатичен.

Ралица , ,

Публикувано на 31.07.2015

Лун,Опаш,Лап и Рог Любимци(естествено без отвратителния плъх който го е чел знае защо;D)

Ники , 11 г.,

Публикувано на 14.11.2017

Много ми хареса тази книга когато я прочетох.

Коментирай