Хари Потър и Даровете на смъртта

Начало  ›  Хари Потър и Даровете на смъртта

Хари Потър и Даровете на смъртта  Хари Потър и Даровете на смъртта
Джоан Роулинг
Тази книга не е от задължителните списъци


Загадъчен снич, множество съмнителни истини и едно тежко обещание – това е всичко, което професор Дъмбълдор завещава на Хари Потър.
Приел за свой дълг да изпълни волята на своя учител, сега той ще трябва да намери и унищожи хоркруксите. Издирването им обаче се оказва изключително трудно – Лорд Волдемор вече има власт в Министерството на магията и в Хогуортс, а всичките му верни смъртожадни и диментори са по следите на Хари. Заедно с Рон и Хърмаяни, момчето се впуска в най-голямото си приключение досега. Защото магическия свят вече не е същият... Никой не е в безопасност... Нищо не е сигурно...
Битката, която всъщност започва преди 6 години, е вече във финалната си фаза. Ти-знаеш-кой е решен на всяка цена да елиминира най-могъщия си враг и да отстрани Хари завинаги. Воден от желанието си да го изпревари, Хари тръгва по следите на мистериозните Дарове на Смъртта и открива, че миналото му е по-близко до него, отколкото някога си е представял. И неговите тайни ще бъдат разкрити - по-ужасяващи и от най-страшните представи за тях. И ще породят нови въпроси, чиито отговор Хари ще трябва да разкрие сам.
Как всъщност са загинали родителите му, дали Дъмбълдор е този, за когото са го мислили, има ли нещо вярно в легендата за Даровете на Смъртта...
По време на дългото и изтощително пътуване в търсене на истината, Хари ще трябва да порасне и да се приготви за финалната битка с Лорд Волдемор за спасяването на магьосническия свят и всичко, което има смисъл за него. Ще преоткрие приятелството, ще загуби много от хората, които истински обича и ще разбере, че няма връщане назад, когато си поел по правилния път.
И накрая ще научи, че безценни са не даровете, които носят безсмъртие, а тези, които осмислят живота – като страданието, приятелството и любовта.

501 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

5 коментара

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 24.07.2012

Тази книга е СТРАХОТНА!!! Помогна ми да осъзная много неща! Най - любимата ми от всички! Не всеки човек може да я разбере. Особено най-любимата и смислена част от книгата е за мен моментът, когато Хари умира и вижда Дъмбълдор. Говорят си и накрая Хари пита "Това част от съзнанието ми ли е, или е реалност?", а Дъмбълдор му отговаря "Разбира се, че е част от съзнанието ти, Хари, но какво му пречи да е реалност...". Тази книга е най - хубавата от поредицата и в нея всяка подробност има значение, точно затова и филмът е на 2 части. Тази книга разказва за всичко, което Волдемор не знае за живота, той никога не е обичал, нямал е истинско доверие на някого и си е мислел, че най - страшното нещо е да умреш, а то далеч не е така. Мисли си, че смъртта е по - страшна от всичко друго, това е най - големият му страх. Не осъзнава обаче, че любовта е по - силна от всяка магия, даже най - могъщата черна магия - Авада Кедавра. Хари разбира, че той е оцелял от проклятието само благодарение на любовта на майка си, която го обичала повече от всичко и когато се опитала да го предпази от проклятието направила несъзнателно древна магия, предпазила Хари. В тази книга той разбира много неща относно Снейп. Той е обичал майка му, Лили, и Хари е грешал за него. Главният герой се страхува да е заедно с Джини, за да не я използва Волдемор като примамка, защото във втората част я беше използвал като такава, само защото е сестра на най - добрия му приятел. Но накрая Хари, Рон, Хърмаяни и Невил унищожават останалите хорукси и Волдемор умира. Рон и Хърмаяни са заедно. 19 години по - късно Рон и Хърмаяни и Хари и Джини изпращат децата си в "Хогуортс" на перон девет и три четвърти. Тогава синът на Хари и Джини пита баща си "Ами ако съм в Слидерин?" . Хари казва "Албус Сивиръс - носиш имената на двама директори от "Хогуортс". Единият от тях беше слидеринец и вероятно бе най-смелият мъж, когото някога съм познавал.". Това е вторият ми любим момент от книгата. Пожелавам на всеки да я прочете, няма да съжалява!!!!

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 26.07.2012

Друга любима част е от посвещението " Посвещението на книгата е разделено на седем: на Нийл, на Джесика, на Дейвид. на Кензи, на Дай, и на теб, ако си останал с Хари чак до самия край. ". "... и на теб, ако си останал с Хари чак до самия край." ... :):):)

Галина Станева, 12 г.,

Публикувано на 26.07.2012

П.П. : Много съжалявам, че всички книги за Хари свършиха, толкова е разочароващо още от малка бях с него, наистина много жалко, че книгите свършиха... :( Но всички бяха страхотни и Джоан Роулинг е страхотна, тя промени живота ми с книгите си!!! :) Радвам се, че има хора като нея (дали има точно като нея?). :)

Пролетина Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 01.02.2014

Тази книга ми грабна сърцето.Майка ми смята тези книги за глупости.Тя ми казва че нямало никакъв "Хогуортс".Това било чиста измишльотина.На мен ми е трудно да го повярвам.Смятам че това училище все някъде из Англия ще съшествува.Джоан Роулинг е най-великата писателка в целия свят.

Пролетина Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 03.02.2014

Тази книга е много поучителна.Съгласна съм с Галина.

Коментирай