любопитно

Начало | любопитно | Каспар – котешкият принц

Каспар – котешкият принц

Аз детето | 2012-02-10

Каспар – котешкият принц

Писателят Майкъл Морпуго е написал над 100 книги за деца и е носител на много литературни награди. Топлият и интригуващ разказ увлича така, че читателят неусетно потъва в уж обикновената, но пълна с неочаквани обрати история.

Така е и с най-новата му книга, която излиза в България – „Каспар – котешкият принц“. Каспар не е обикновена котка. Той е принц Каспар Кандински – единствената котка, преживяла потъването на „Титаник“. От най-луксозния апартамент в хотел „Савой“ в Лондон, той се озовава в тъмна таванска стаичка, оцелява на препълнена спасителна лодка, озовава се сред шума и бъркотията на огромния град Ню Йорк и доказва, че нито една котка не е твърде малка за големи приключения.

Освен това, Каспар може да предложи още едно приключение и за вас, участвайте в играта организирана в негова чест. Как и каква е тя, вижте тук.



Коментари
2 коментара

мони бонбони , 11 г.,

Публикувано на 10.02.2012

нямам търпение да си купя книгата!!!

zary alexandrova, 10 г.,

Публикувано на 30.05.2012

Тази книга е прекрасна! Когато започнах да я чета се впуснах в едно приказно приключение!Според мен най-интересният момент в книгата беше потъването на кораба Титаник.Майкъл Морпурго е описал в тази книга всичко подробно от името на Джони Хоп неговия живот и живота на Каспар.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град