новини детски

Начало | новини детски | Какво искаха българските деца за Коледа – тайната на няколко хиляди коледни писма

Какво искаха българските деца за Коледа – тайната на няколко хиляди коледни писма

Аз детето | 2013-12-30

Какво искаха българските деца за Коледа – тайната на няколко хиляди коледни писма

Надяваме се, че никой от вас не е забравил да пише писмо до Дядо Коледа и че всички получихте това, което сте си поръчали, а ако не точно същото, то поне друго, на което сте се зарадвали. Коледа вече мина, добрият старец свърши задълженията си, почина си и реши да сподели с нас и вас, някои от най-интересните писма, които получи от нашата виртуална пощенска кутия.

Представяме си колко ли много работа са имали той и джуджетата след като само от нашата поща са получили няколко хиляди писма. Въпреки това сме сигурни, че са изпълнили всички желания.
А сега за писмата. Те всички бяха чудесни, искрени и красиви. Забелязваме, че все повече изоставяте играчките и искате лаптоп или пък таблети и всякакви най-нови електронни играчки. Няма как и да е иначе – от опит знаем, че те са толкова интересни. Наред обаче с тези неща, всеки един от нас желаеше и здраве, щастие и успех за себе си, семейството си и всички хора по света, което е просто прекрасно. Такива бяха и писмата на родителите ви. Да, някои от тях също писаха до Дядо Коледа!

Ето някои от най-интересните писма, които получи Дядо Коледа тази година:

„Скъпи Дядо Коледа, горе-долу слушах тази година, но ти сигурно знаеш. Аз искам да бъда като теб или поне да работя за теб. Това ми е най-голямото желание. Дано да ни радваш всеки път и да си много щастлив и весел“. – Н., 12 г.

„Скъпи Дядо Коледа! Аз много обичам Коледа и се надявам да имам много усмивки на Бъдни вечер. Искам да ти кажа, че аз в училище вече имам 24 шестици и се уча много добре! Бих искала за Коледа да получа едно пухкаво килимче и стенен часовник в моята стая! Още не съм сигурна дали може и да ми донесеш телескоп, но той струва скъпо, затова няма да го пиша в списъка. Дядо Коледа, това е всичко, което искам да ти кажа! До нови срещи!“ – В., 10 г.

„Скъпи Дядо Коледа, първо, да е с много красива опаковка, хубав парфюм (за мама), спирала за мигли (за мама), много военни играчки, дезодорант (за тате) и чехли и изстрелвачи на спайдър-мен (за мен).“ – М., 10 г.

„Здравей Дядо Коледа, Това е моята първа Коледа, както и на мама и тати заедно с мен. Аз навършвам 1 год. на 27 декември. Много искам през най-първата си Коледа да получа един скромен подарък – една красива кукла, мама каза, че ще ми я пази, да не я счупя, за да я имам и когато порасна, както и тя си пази нейната първа кукла. Обичам те, Дядо Коледа и ще те чакам :)“ – П., 1 г.

„Мили Дядо Коледа, искам часовник на Бен ten и мечът на Йода от „Междузвездни войни“ а аз ще ти подаря рисунки.“ – Р., 6 г.

„Скъпи Дядо Коледа, Яман се наричам и пакостите аз обичам. С весела усмивка на лице стоплям всякое сърце. Малчуган съм дребен, но и мъничко съм вреден. Тичам, скачам и лудувам, но съм печен сладкодумец дребен. Бих желал с чувал голям, Дядо Коледа, да дойдеш и при мен. Напълни ми, дядо, ти чувала под елхата с лакомства и дарове безчет, та от радост аз да скачам като пумпалче навред.“ – Я., 6 г.

„Мили Дядо Коледа, аз много слушах през цялата година. Надявам се, че ще ме зарадваш с един дълго желан подарък. Аз мечтая за говорещ папагал.“ – А., 10 г.

„Скъпи дядо Коледа, моето пожелание е да си жив и здрав! Много късмет и щастие! Пожелавам ти също така да подариш на всички деца, които са ти пожелали своите подаръци! Аз нищо не искам за Коледа от теб! Искам само от теб всички от моето семейство да са живи и здрави и да имат много пари и аз никога да не се разболявам, дай Боже! Довиждане, весела Коледа и весели празници! Предай и от мен много поздрави на елените ти щастлива Нова година!“ – Б., 10 г.

„Скъпи Дядо Коледа. За тази Коледа искам ти да ме изненадаш. Ти реши какъв подарък да ми подариш. Смятам, че ти ще прецениш какъв подарък да ми подариш за Коледа. Разчитам на теб.“ – В., 10 г.

„Скъпи Дядо Коледа, никой друг не вярва, че съществуваш, но аз вярвам. Винаги съм искала да ти напиша писмо, но бях прекалено малка. Не искам нищо за Коледа. Само да можеш да ми отговориш. Това е единственото нещо, което искам от теб. Знам, зает си да правиш играчки с твоите помощници джуджетата. Вярвам в теб и ще го напиша още 3 пъти, ето: вярвам в теб, вярвам в теб, вярвам в теб!“ – С., 10 г.

„Мили дядо Коледа, За Коледа бих искала най-вече здраве – за мен и моето семейство. Искам и да ида в Испания, също и да спечеля от тотото отново, но този път шестица. Мисля че заслужавам, защото успях да премина в девети клас в ЕГ „Иван Вазов“, което е нещо изключително.“ – М., 15 г.

Писма от родители:

„Скъпи дядо Коледа, малко време остана до края на годината и вземи да пуснеш от мое име един фиш за тотото, че да ударя джакпот че съм обещала на всичките си приятели по-добър живот през новата година, а на някои даже къща. На Коледа стават чудеса, а дали е възможно и чудо за нова година ти да звъниш на нашата врата, че да не изпукаме от скука. И последно не забравяй за моя приятел Юрий да сложиш в чувала 1 лв с три или пет нули отзад и вътре много здраве и любов, че без тях не може. БЛАГОДАРЯ.“ – К., 33 г.

„Скъпи Дядо Коледа, Както всяка година, така и тази бяхме послушни, научихме се на много неща, станахме по-умни, дори по-мъдри! Благодарим ти за всичките ти подаръци и колкото и големи да сме ние вярваме в теб! Сестричката ми Ани моли да й донесеш нещо по твой избор, разбира се ако сметнеш, че заслужава. Аз, това което искам няма как да ми го дадеш ти знаеш кого желая :-) Прати поздрави на джуджетата и на Снежанка! Обичаме ви и ви благодарим за всичко! – В. и Й., 17 г.
Мили дядо Коледа, през изтичащата година много се трудих, старах се да бъда добра майка, съпруга и мащеха. Имах много трудни моменти, но и научих много за живота. Надявам се и вярвам силно, че съм станала по-добра, по-силна, по-спокойна, по-силна и по-уравновесена. Истински се надявам децата и най-близките ми приятели да продължават да бъдат до мен и да се подкрепяме взаимно. Въпреки всички трудности, се радвам, че имах и много щастливи мигове с децата си и че бог ги опази здрави. Благодаря!“ – Н., 38 г.

„Мили Дядо Коледа, за тази Коледа си пожелавам аз и моето семейство да сме здрави и много щастливи. За себе си пожелавам да дойде истинската любов при мен и да почна работа с перспектива по специалността ми. Моля те тази година да е много щастлива и късметлийска за мен. Благодаря ти Дядо Коледа.“ – Р., 24 г.

„Скъпи Дядо Коледа, знам че на възраст не съм дете, но аз все пак си оставам дете по душа... Затова реших да ти напиша едно кратко писъмце. Какво желая да ми донесеш... желая за мен и семейството ми най-вече здраве, да имам повече поводи за усмивки и незабравими изживявания. Да имам проблеми, които да са решими, за да мога да се насладя на резултата. Да имам силата да се боря с трудностите и да даря хората, които заслужават с моята доброта и обич. Честита Коледа!“ – А, 38 г.

„Да сме живи, да сме здрави, да сме разумни, да спрем глобализацията, да има ВОДА, ХРАНА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ, защото можем без оръжия, без наркотици – само училища, само болници за лечение и обучение на неграмотните, само добро. ВСЕКИ трябва да се РАДВА НА ИЗГРЕВА, НА ПОНИКНАЛАТА ТРЕВИЧКА, на бурена, ако щеш, а ЗАЛЕЗЪТ, АХ ЗАЛЕЗЪТ... СЛЕД НЕГО ИДВА ИЗГРЕВЪТ... ЕЙ КРАСОТА, КОЯТО САМО ГОСПОД БОГ МОЖЕ ДА СЪТВОРИ – АМИН. БЪДЕТЕ ДОБРИ – ЦЕЛУВКИ НА ДЯДО КОЛЕДА И БАБА КОЛЕДА. ОБИЧАМ ВИ.“ – И., 53 г.

„Скъпи Дядо Коледа!!! Аз много слушках тази година! Аз искам най-хубавия подарък да ми донесеш много изненади... с любимите ми хора, а може би искам един готин апартамент, поне 4 стаи, че ние с Ванчето обичаме да имаме гости :))) а и ако може само зимните месеци да ни плащаш тока :) целувкиииии!!!“ – Д., 23 г.

„Дядо Коледа, пожелавах си бебе и ти ми го даде... Сега си пожелавам да намеря човека за мен, с когото ще бъда щастлива, влюбена и спокойна. Да остареем заедно усмихнати. Не искам да съм сама, а с истинския мъж до мен. На Коледа стават чудеса... нали. Искам чудо – старах се да бъда добра и дано да съм успяла, за да заслужа и аз да бъда щастлива. Ще ти оставя пак бисквитки и мляко, и ще чакам. Чудна Коледа и незабравима Нова 2014. И нека чудесата започнат СЕГА... Едно голямо дете с наранено сърце.“ – И., 33 г.

„Скъпи Дядо Коледа, макар и пораснала, аз продължавам да ти пиша писма и да благодаря за направените подаръци. Преди 4 години ти ми донесе най-скъпия за мен подарък, и аз вярвам, че те има :). Тази Коледа си пожелавам още един скъп подарък, ако може този път с розова панделка, за да стана най-най-щастливата жена на света. Поздрави на всички които четат писмото ми и Весели празници :)“ – Н., 33 г.

Дядо Коледа иска да ви пожелае весело посрещане на Новата година. Да сте все така послушни, добри, да станете още по-умни и никога да не преставате да вярвате в него, защото той носи не само подаръците, но и духа на Рождество Христово“.



Коментари
2 коментара

Диди , ,

Публикувано на 31.12.2013

:)

Виктория Велчева, 10 г.,

Публикувано на 01.01.2014

Страхотно, писмото ми е там!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град