сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Как да си направим коледно бастунче

Как да си направим коледно бастунче

Вергиния Генова | 2006-12-08

Как да си направим коледно бастунче

Знаете ли историята за Коледното бастунче? Тя започнала с един обикновен производител на бонбони, който вярвал в Бога и обичал децата. Той се чудел как да разкаже историята за Иисус, така че всички да я чуят и да се зарадват.

Решил да направи вкусен бонбон във формата на J – първата буква от името на Иисус на английски – Jesus. Избрал бонбона да бъде с два цвята – бял и червен. Белият да символизира чистотата и безгрешността на Иисус, а червения - кръвта, пролята, за да измие греховете на хората.

Производителят на бонбони си мислел, че формата на бонбона ще бъде разбрана от всички деца по света, защото приличала на гегата на овчар, а в Библията Иисус е описан като овчар на хората, който ги води в пътеките на доброто и справедливостта.

Така докато си похапвали сладкия бонбон на Коледа децата слушали за раждането на Иисус. И това е най-вкусния начин, по който може да се разкаже за случилото се на този голям християнски празник.

Ако искаш и ти да си направиш коледно бастунче за украса, докато четеш историята и докато си близваш от бонбона - бастунче, който някой ти е подарил за празника, това може да стане много лесно. Просто вземаш две телчета покрити с бели и червени пухкави власинки, каквито се продават например в книжарница “Слънчоглед”, а може би и в книжарничката до вас. Увиваш ги една в друга и ги извиваш под формата на бастунче. След което им слагаш конче и ги закачаш на елхата, на коледния венец или където другаде си решил. Ако никъде не можеш да намериш такива телчета, не се отчайвай можеш да потърсиш заместител. Например да поискаш от мама или татко бял кабел, който да извиеш по същия начин, да го облепиш с червени лентички или да го изрисуваш с червена боя – ще се получи същия ефект.

Приятни занимания и Весела Коледа!Коментари
6 коментара

Шанел Шюкрю, 10 г.,

Публикувано на 01.12.2008

Благодаря! ЧЕСТИТА Коледа и на вас-целия екип на АЗ-ДЕТЕТО!

красива , ,

Публикувано на 25.10.2009

къде е този магазин слънчоглед

Кики , 8 г.,

Публикувано на 14.11.2009

Много яко някой път трябва да си направя. Красива, за да откриеш книжарницата слънчоглед натисни върхо надписа и ще ти излезе.

Спас Терзиев, 11 г.,

Публикувано на 10.02.2015

Допусна ли сте правописна грешка. Исус се пише с едно и.

Си от СИБЛАНА Няма да си пиша фамилното име, Родил г.,

Публикувано на 20.12.2015

Суперска идея.Аз обожавам този сайт .прекарвам цялото си свободно време в него

Зорито П., 11 г.,

Публикувано на 27.11.2017

Честита Коледа и на Вас!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град