За родители

Начало | За родители | Как да премахнете петна от тиква от дрехи, тъкани и твърди повърхности

Как да премахнете петна от тиква от дрехи, тъкани и твърди повърхности

Аз детето | 2023-10-27

Как да премахнете петна от тиква от дрехи, тъкани и твърди повърхности

Без значение как решите да издълбаете вашите тикви и какво решите да правите с тях, ще се окажете в бъркотия. Тиквената вътрешност е едновременно жилава и твърда, мокра и суха, мека и лепкава. Трябва да пъхнете ръцете си там, за да я изгребете, след което ръчно да извадите семената, което несъмнено води до петна, особено ако го правите с децата. Така че ето как да премахнете тиква от дрехи, килими и по-твърди повърхности.

Премахване на тиква от дрехите

За да премахнете тиквата от дрехи и други тъкани, трябва да изстържете всички твърди частици, останали върху тъканта, след това я пуснете под студена вода, за да разхлабите петното и да се уверите, че няма да се разпространи. Третирайте го предварително с малко сапун за пране или препарат за отстраняване на петна, след което го хвърлете в пералнята на най-горещата настройка. Добавете белина, ако е безопасно за тъканта.

Премахнете тиквата от килима си

Можете да използвате почистващ препарат за килими, за да направите това, разбира се, но има и друг начин, в случай че нямате такъв подръка: Първо, издърпайте вътрешностите от влакната колкото можете повече. Хувър, доставчик на прахосмукачки и експерт по килимите, препоръчва използването на вилица за това, тъй като тя ще загребе жилавите парченца, без да натиска килима надолу и да го матира. След това смесете една чаена лъжичка препарат с четири литра вода, за да обработите предварително петното. След като го оставите да престои около пет минути, попийте го с парцал и го изплакнете с малко студена вода. Попийте отново (и отново и отново, ако трябва), преди да го оставите да изсъхне на въздух.

Отстранете тиквата от твърдите повърхности

Докато оранжевите пигменти в тиквите са проблем за вашите тъкани и килими, те не са толкова сериозни върху тъмно оцветени повърхности, като плотове или дърво. Опитайте стъпките по-горе със сместа от препарат за пране или просто сложете няколко капки препарат за съдове в купа с вода, след което използвайте парцал, за да попиете бъркотията. Използвайте и безцветен сапун, ако можете, така че да можете да го оставите да престои върху мръсотията за няколко минути, преди да го избършете.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град