покани

Начало | покани | Изложба-базар и работилници за мартенички организира Етнографския музей

Изложба-базар и работилници за мартенички организира Етнографския музей

Аз детето | 2014-02-05

Изложба-базар и работилници за мартенички организира Етнографския музей

В очакване на пролетта и по повод 145-годишнината на БАН, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН организира Изложба-базар на ръчноизработени традиционни мартеници.

За седма поредна година майсторките от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти са подготвили разнообразие от модели на най-българския символ и наречие за здраве и берекет – мартеничката.
 
Изложбата ще бъде подредена от 4 февруари до 8 март 2014 г., в залите на Етнографския музей на пл. „Княз Александър І”1 в София, където ще можете да взаимствате готови идеи от изложените модели; да участвате в изработването на мартеници по традиционни и съвременни технологии; да закупите готови мартенички за близки и любими хора.
 
Участници в изложбата-базар са: Величка Георгиева (София), Николина Нейкова (София), Цветанка Абаджиева (София), Калина Жечева (София), Елена Драмова (Пловдив), Параскева Стоянова (Търговище) и Светлозара Станева (Велико Търново).
 
Официалното откриване е на 4 февруари 2014 г., от 17:00 ч., в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН.
 
Вход:3 лв. за възрастни; 1 лв. за деца, пенсионери и студенти; безплатен за откриването.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град