приказки от деца

Начало | приказки от деца | История за намирането на русалката от Черно море

История за намирането на русалката от Черно море

Благовеста Тодорова | 2014-04-08

История за намирането на русалката от Черно море

В град Балчик живеело едно малко семейство със своята дъщеря Хана. Тя много обичала да чете книги за изследователи. Един ден във вестника, който баща ѝ носел всеки ден пишело, че в Черно море най-вероятно има русалки, тъй като нощем се чували омайни песни оттам. Щом Хана чула това, веднага тръгнала към плажа. Докато тичала се спънала в един голям камък, върху който имало необичайно голяма люспа. Първоначално помислила, че това е рибешка люспа, но я взела. След като се прибрала вкъщи от комплекта, който ѝ подарили за рождения ден, взела една лупа и разгледала люспата. Хана открила, че в ръцете си държи люспа от русалка. При залез слънце отишла на същото място, където я намерила и там имало още пет такива. Прибрала се и взела от стаята си водолазен костюм и скочила в морето. Плувала доста време, докато видяла как някакви светлинки тайнствено примигват. Продължила да плува и видяла кула. В тази кула нещо мърдало, след като внимателно се загледала видяла червени коси да се развяват. Доплувала до кулата и в нея зърнала красиво момиче, което вместо крака имало опашка .
– Хей, спокойно, няма да те нараня. Как се казваш? – попитала Хана.
– Ами... казвам се Ариел и съм русалка, живея тук от както се помня, а ти как дойде дотук?
– Лесно, само следвах светлинките и видях тази кула. Реших да проверя какво се крие вътре.
– Искаш ли да ми станеш приятелка? – попитала Ариел.
– Да, разбира се! Винаги съм искала да се сприятеля с русалка.
Двете играли цялата нощ.

На сутринта Хана си тръгнала. Разказала на родителите си какво се е случило през нощта, но те не ѝ повярвали. Решила вечерта да ги заведе да видят Ариел и семейството и със собствените си очи. След тази вечер между двата свята настъпило едно дългогодишно и мирно приятелство. Навярно ако и вие слезете на морското дъно ще откриете една кула, в която живее цяло едно русалско семейство.

Снимка: sxc.hu

Участва в конкурса "Като Унки Марлюнки"



Коментари
6 коментара

stamena ivanova, 9 г.,

Публикувано на 12.05.2015

az mislq 4e e vqrno

Деница , 8 г.,

Публикувано на 28.02.2016

И аз мисля така .Междо другото мн.интересна история.

Валентин Пехливанов, 27 г.,

Публикувано на 06.08.2018

Ариел странно и е невъзможно да е съвпадение защото ако правилно си спомням от детството си гледах малката русалка или нещо токова тя се казваше Ариел и в тази история пак русалката се казва Ариел така че според мен тази история или е измислена или това момиче лъже наивниците а за русалките да съществуват някои от тях са ужасно противни създания а други са почти същите като в русалките от мако

От редакцията: Здравей, ще си позволим да се намесим, за което се извиняваме, но се чувстваме длъжни да защитим автора на историята. Тази история е участвала в конкурс за приказки на определена тема, така че да – историята е измислена и точно такава е трябвало да бъде. :-) Авторката ѝ не претендира, че тя е истина, а просто е участвала в конкурса ни.

Белослава Ивайлова Петрова, 8г. г.,

Публикувано на 13.08.2018

нали не се плаща?

От редакцията: Не сме сигурни за кое точно питаш. Но в сайта ни нищо не се плаща.

Андрея , 9 г.,

Публикувано на 03.10.2021

Много хубава история .На мен ми хареса защото и аз вярвам в русалки!Вярвам и в еднорози!Имам много играчки!

Бела и конете , 13 г.,

Публикувано на 15.08.2022

Интересна история, макар и да не вярвам в русалки.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град