Vip интервю

Начало | Vip интервю | Интервю с продуцента на „Джелистоун!“ – Каръл Х. Грийнблат, който има какво интересно да ви разкаже

Интервю с продуцента на „Джелистоун!“ – Каръл Х. Грийнблат, който има какво интересно да ви разкаже

Аз детето | 2021-12-15

Интервю с продуцента на „Джелистоун!“ – Каръл Х. Грийнблат, който има какво интересно да ви разкаже

Карл Х. Грийнблат е изпълнителен продуцент на хитовата поредица „Джелистоун!“ от Warner Bros. Animation. Той е с над 20 годишен опит в създаването на комедийни анимации, които редовно стигат до блокбастър класациите. Също така е сценарист и режисьор на „Спондж Боб Квадратни гащи“, „Страховитите приключения на Били и Манди“ и Fishhooks. Работил е като продуцент на „Чаудър“ по Cartoon Network, Harvey Beaks по Nickelodeon и също така за анимацията Deadman на DC Nation в Warner Bros.

Откъде дойде идеята да възобновите приключенията на Мечето Йоги и толкова много други класически герои на Hanna-Barbera?

К. Х. Г: В интерес на истината бях потърсен от продуцентите на Warner Bros. Те ме запитаха дали бих искал да създам кратка поредица, в която да направя нещо забавно и модерно с героите на Hanna-Barbera. След това седнах и помислих как би изглеждало това шоу, ако беше изцяло ново, ако никой не го познаваше и нямаше никаква история преди това. Разбира се, оказа се предизвикателство, но основната цел за мен беше да разкрия повече от качествата на тези легендарни герои. Така, че хората да се припознаят в тях. Успях да го направя, като за тази цел промених едноизмерното им състояние в нещо по-добре оформено за времето си, включващо несъвършенства, несигурности, желания и други човешки черти, които ни доближават до тях.

Какво Ви накара да кажете „да“ на това предизвикателство и какви са открояващите се моменти от него?

К. Х. Г: Не мисля, че има някой, който работи в тази сфера и би казал „не“ на каталога на Hanna-Barbera. Той е нещо като кралското семейство на анимацията.

А също така имам прекрасни работни отношения с продуцентите на Warner Bros – както аз им се доверявам, така и те на мен. Беше много вълнуващо предложение, защото ми дадоха много креативна свобода за проекта.

Какви са най-големите разлики между новото и старото предаване на „Джелистоун!“?

К. Х. Г: Много ми се искаше в новата версия на „Джелистоун!“ да намеря още по-голяма дълбочина в комедията и характерите на героите. Беше важно да се изследва подробно кой какъв е отвътре. Също така и какво може да се направи още по-смешно и интересно с тях, отвъд познатите вече ограничения, които имахме от предишните версии. В новата поредица сме ги поставили в уникални ситуации. Това ни помага да научим много за тях и техните вътрешни качества – затова очаквайте много голям смях.

Един въпрос относно гледаемостта на новото предаване. Имате ли усещането, че ще е достатъчно интересно, както за вече съществуващите фенове, така и за новите такива? И ако да, по какъв начин го виждате?

К. Х. Г: Когато правя някаква анимация, всъщност я пиша за възрастния човек в мен самия. По този начин следвам мотото „забавлявай се, но го прави подходящо и за деца“. Така съдържанието успява да обхване и двата вида публика, които ще му се наслаждават. Но честно казано се надяваме хората да са отворени и за нови неща. Особено тези, на които им се иска героите да бъдат същите като преди.

Има ли някакви поуки и скрити послания в „Джелистоун!“?

К. Х. Г: Основната тема на шоуто е общността. В поредицата се разказва за герои, които често обединяват усилията си за разрешаване на ред проблеми. След това се изправят, изтупват се от праха и никога не позволяват нищо да ги сломи. Посланието обаче не трябва да се приема твърде дълбокомислено, защото предаването има за главна цел да забавлява.

А имате ли любим епизод или сцена?

К. Х. Г: Това е много труден въпрос. Това е все едно да избереш едно от децата си. Но честно казано много се насладих на епизода, в който Хъкълбери Хрътката се превръща в Сейлър Мун. Това, да ви кажа, не го очаквах, когато чух първоначалното предложение. Трябва да спомена, че има и страхотен аниме епизод.

Може ли да ни кажете къде се изработва самата анимация?

К. Х. Г: Имаме студио във Филипините, както и още едно в Австралия. Озвучаването за англоговорящите страни става извън Америка. С една дума, стараем се различните компоненти на поредицата да са разпръснати на различни места по света.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град